Fekete Zaj 2020 – Idén is lesz fesztivál, csupa hazai bandával

Barangoljatok velünk az underground ösvényein! Tarts velünk 2020-ban is! A fesztivál a megszokott módon nagyon izgalmas zenei programot kínál, idén csak hazai fellépők dallamai és ütemei csendülnek fel Sástón. Találkozunk 2020. augusztus 19. és 22. között a Mátrában!

„Valahol ott hagytuk félbe a beszélgetést, hogy márciusban jönnek az újabb nevek. Aztán a nevek helyett más érkezett, mi pedig csendben figyeltünk, nem volt jobb megoldásunk. Olyan sűrűn változott minden, hogy bármilyen, ennél korábbi döntés elhamarkodott lett volna. Jelen pillanatban viszont ki merjük mondani, hogy idén is lesz Fekete Zaj 2020 változatlan időpontban, augusztus 19-22. között. Az európai fesztiválszezon túlnyomó része darabjaira esett, a legtöbb nemzetközi előadó nem turnézik, így a már lekötött nemzetközi előadóinkkal egyetértésben abban maradtunk, hogy őket 2021-ben próbáljuk meg elhozni, így már folyamatban van a jövő évi lineup egyeztetése. Egy-egy ilyen előadó lekötése néha évekbe, máskor hónapokba telik, így az nem volt opció, hogy megpróbáljuk idén elhozni őket, mivel a kialakult utazási és szervezési körülmények bizonytalansága miatt hatalmas nyomás került volna a stábunkra és az előadókra is. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy az idei Fekete Zajon kizárólag hazai előadók lépnek fel. A programról két hét múlva fogunk részletesebben tájékoztatni titeket. Rengeteg izgalmas ötletünk van erre a felállásra, zenei és egyéb programok terén is!”

„Azt is megértjük, ha az anyagi helyzetetek most nem teszi lehetővé a fesztiválozást, vagy éppen idén még nem szeretnétek rendezvényekre menni”, fogalmaz a közlemény. „Bár a Mátrában elég nagy a tér és a Zajos közönség egyébként is odafigyel egymásra, ebben a műfajban nem jelent extra erőfeszítést a távolságtartás. A dátum és a helyszín marad az eredeti, de ha a változások miatt mégsem tartanál velünk idén, kérjük, nyilatkozz itt a jegyedről / szállásodról. A fenti felületről és a jegyekről való nyilatkozásról minden jegyvásárló a Tixatól e-mailben kap egy részletesebb tájékoztatót. Ha nem tudsz jönni, de a jegyed árával támogatnád a fesztivált, szintén itt tudod jelezni. Ez a rendszer mától egészen július 19-ig lesz elérhető. Ezzel párhuzamosan újra elérhetővé vált a bérletünk, illetve hamarosan elindítjuk a napijegyek értékesítését is, valamint jelentkezünk plusz szállásopciókkal.”

„A fesztivál 2018-as újraindítása és a 2019-es év sajnos komoly veszteséget hozott számunkra, amit igyekszünk a jövőbe való befektetésként elkönyvelni, de igazából ez annál sokkal több nehézséget okoz”, írják a szervezők. „Ezért ha van rá lehetőségetek, támogassatok bennünket azzal, hogy eljöttök, elhívjátok a barátaitokat, vagy éppen olyan ismerősöket, akik máskor nem a Zajt választják nyáron. Hamarosan indul a közösségi támogatói akciónk is, amelybe szintén került egy csavar. Nem csak kérni szeretnénk, hanem adni is. Ha évek óta jársz a fesztiválra, de idén a válság miatt elvesztetted a munkádat, vagy nehéz helyzetbe kerültél, akkor segítünk. Ezért félretettünk néhány bérletet, amit szociális rászorultság alapján szeretnénk kiosztani, illetve az adott bérletek mellé egy-egy ebéddel is hozzájárulunk majd az érintettek fesztiválozásához. Egy ilyen válsághelyzet a bezártsággal vagy az anyagi nehézségekkel együtt borzasztóan megterhelő, ezért úgy gondoljuk, hogy mivel a Fekete Zaj mindig a közösségről szólt, ha van rá mód, akkor adjunk lehetőséget minden olyan barátunknak aki eddig is velünk volt, de idén nem teheti meg. Erről a pályázatról hamarosan írunk majd bővebben.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.