Floor Jansen: "Soha nem próbáltam utánozni a Nightwish előző énekesnőit!"

Floor Jansen 2012-ben vette át helyét a svéd Anette Olzonnak, aki akkor 5. éve erősítette a finn Nightwisht, ám a régi rajongók még Tarja Turunennel ismerték meg az együttest, aki megkérdőjelezhetetlen jelképévé vált a csapatnak. 

A holland származású, After Forever és ReVamp zenekarok élén ismertté vált Floor eleinte csak beugrósként tolta végig az észak-amerikai turnét, ám egy évvel később, 2013 októberében hivatalosan is ő lett a frontasszony.

Az énekesnő a mai napig kap hideget-meleget a rajongóktól, akadnak, akik szerint megpróbálja "lemásolni" Tarját vagy éppen Anette-t.

Most ezzel kapcsolatban mesélt Floor a Heavy New Yorknak egy interjúban. Mivel Anette egyik percről a másikra távozott terhességi rosszullétei miatt a bandából, nagyon gyorsan kellet döntést hoznia. Azóta már a második albumot rögzítette finn társaival, Human :II: Nature címmel, amely április 10-én jelent meg, és hatalmas sikernek örvend. 

"Mindössze 48 órám volt egy 90 perces setlist megtanulására. Ismertem a csapat munkásságát, csak éppen az Imaginaerum albumot nem, amivel éppen akkoriban turnéztak. Az én stílusom teljesen különbözik az előző énekesnőkétől, tehát értelme sem lenne megpróbálnom >>lemásolni<< őket."

- reagált a vádakra Floor, majd így folytatta:

84358955_195255544995438_5086420427375378432_n_1.jpg

"A saját hangomra formáltam a dalokat, ez segített abban, hogy egyre inkább Nightwish-sé váljon, amit csinálok. Megpróbálok minden egyes dalból a lehető legtöbbet kihozni. Még inkább érvényes ez az új dalokra, amelyeket már együtt veszünk fel. De egyáltalán nem próbáltam meg soha leutánozni egyik régebbi énekesnőt sem. Ebben a tekintetben mindig arra fókuszálok, Nightwish-es legyen, amit csinálok, de mégis én legyek."

- zárta sorait Floor, aki a zenekar mellett a Hollandiában vetített Beste Zanges című szórakoztató műsorban is bebizonyította: sokoldalú előadóművész. 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.