Balesetben meghalt Kobe Bryant és a 13 éves lánya, Gianna

Helikopter-balesetben életét vesztette Kobe Bryant és négy gyermeke közül a 13 éves Gianna. 

Az ötszörös NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes amerikai kosaras legenda a kaliforniai Calabasasnál szenvedett helikopter-balesetet helyi idő szerint vasárnap délelőtt. A gépen még négyen utaztak rajta kívül, senki sem élte túl a tragédiát. A baleset körülményeit még vizsgálják, annyit tudni, hogy a helikopter kigyulladt és lezuhant - írja a TMZ. A kosaras felesége, Vanessa nincs az áldozatok közt, ám négy gyermekük közül az egyik, a 13 éves Gianna sajnos szintén a gépen utazott és meghalt. Gigi szintén kosarazott és ígéretes tehetségnek tartották - úgy tudni, a tragédia napján épp gyakorolni mentek volna.

A portál azt írja, Kobe Bryant rendszeresen ingázott a Sikorsky S–76 típusú magánhelikoptervel New Port Beach és LA Downtown között. Ezúttal Orange Countyból a Thousand Oaks közelében található Mamba Academy felé tartottak. A Los Angeles Times információi szerint a halálos baleset vasárnap délelőtt 10 óra körül történt - annyi biztos, hogy nem voltak túl jó látási viszonyok a ködös idő miatt.

A világhírű sportoló halálhíre mindenkit megrázott. A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos, aki négy gyermek édesapja, az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, és a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán - írja az MTI. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon. Az NBA vezetője, Adam Silver, még 2015-ben az amerikai kosárlabdázás történetének egyik legnagyszerűbb játékosaként méltatta őt.

Kobe Bryant 41, Gianna 13 éves volt. Nyugodjanak békében.

Kobe Bryant és lánya, Gianna

 

A Balesetben meghalt Kobe Bryant és a 13 éves lánya, Gianna bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!