Rock And Roll Hall Of Fame 2020 – Nincs Judas Priest, Motörhead, Soundgarden, van viszont Depeche Mode, Whitney Houston és The Notorious B.I.G. is

2020. május 2-án a brooklyni Barclays Központban, a legendás Clevenland-beli Rock and Roll Dicsőség Csarnok múzeumában már 35. alkalommal rendezik meg a Rock And Roll Hall Of Fame-et. A Rock And Roll Halhatatlanok Csarnokába való bekerülés feltétele, hogy legalább 25 évnek kell eltelnie a zenekar első megjelenése és a beiktatás közt. Nyilvánosságra hozták, hogy a a Nine Inch Nails, a Depeche Mode, a Doobie Brothers, Whitney Houston, The Notorious B.I.G. és a T. Rex. kapott jelölést a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatandói közé.

Hiába volt tehát előtte közönségszavazás, az nem módosított az eredményen. A három legtöbb szavazatot kapó előadó (Dave Matthews Band, Pat Benatar. The Doobie Brothers) közül csupán az utóbbi lesz beiktatott. A Soundgarden a negyedik, a Judas Priest pedig az ötödik legtöbb szavazatot kapta a közönségtől.

A Judas Priestnek ez volt a második elutasítása, az MC5 viszont már öt alkalommal volt jelölt. A Soundgarden és a Motörhead most először került a jelöltek közé, a Nine Inch Nails-nek pedig a harmadik jelölés hozta most el a sikert.

A rendszeres botrányokat idén tetézte az is, hogy már a hivatalos kihirdetés előtt kiszivárgott a friss tagok névsora, de a szervezet nem fűzött semmilyen kommentárt a dologhoz. A beiktatási ceremónia, amit rendszerint szerkesztés után küldenek adásba, idén először élőben lesz látható az HBO-n. Legutóbb Tupac Shakur, a Radiohead, a The Cure és Janet Jackson került be a rock and roll hírességek csarnokába.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!