Egy jazzénekesnő egy stoner bandában? Igen, ez a Woodstock Barbie

Nuskull Magazin

A hazai stoner színtéren járatosabb arcoknak biztos nem kell bemutatni a Grizzly zenekart, akik már vagy 8 éve tolják a nehéz, matekos füstmetált rendületlenül. Arról viszont eddig alig lehetett hallani, hogy pár éve a banda tagjai életre hívtak egy egészen különleges mellékprojektet, miután kitalálták, hogy milyen lenne ezt a fojtogató zenei világot női énekkel feldobni. Így lett a Woodstock Barbie, aminek a napokban jelent meg a debütáló kislemeze Never Gonna Fall in Line címmel, alább lehet is hallgatni.

A banda agya Horváth Arián gitáros a Grizzlyből, a ritmusszekcióban Vilczek Áron “Roti” basszer (szintén Grizzly, de a Run Over Dogsban is gitározik) és Gilinger Ádám dobos (Dungaree, ex-Bohemian Betyars stb.) nyomja. Ők hárman hozzák a lassú, nyers, fuzzos rocktémákat, az énekesnőjük pedig – hosszas keresgélés és vagy 6 jelölt elfogyasztása után – Pádár Alexandra “Püré” lett, aki elsősorban jazzes, soulos, r&b-s irányokban mozog, de saját bevallása szerint néha még egy kis gospelt is csempész a dalokba. És jóllehet elsőre mindez meglepően, furán, netán összeférhetetlenül hangozhat, de a négyszámos anyagot végighallgatva hamar elszáll minden kétség. Ez itt egy nagyon jól működő, a maga minimalizmusában is gondosan kidolgozott cucc, olyan atmoszférával, amihez hasonlót itthon egész biztos nem csinál senki.

A bandának az év végéig még két fővárosi koncertje lesz:

okt. 26 – Bp., Dürer Kert (Desszert Feszt Budapest Parádé feat. Dopethrone stb.)
dec. 12 – Bp., Robot (+ Grizzly, The Royal Freak Out)

//www.youtube.com/watch?v=rgYArBKLIDA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.