TURBOCHARGED – Above Lords, Below Earth

Alig telt el két év a legutóbbi Turbocharged-anyag óta, a death-punkban utazó horda Ronnie Ripper Olson vezérletével újra lecsapott június 1-jén ötödik nagylemezével a gyanútlan zenehallgatókra. A lemez picivel több, mint 35 perc, s 12 blaszfémikus himnuszt tartalmaz, akárcsak az elődje, az „Apocalyptic”. A jó öreg old-school-t ezen az albumon is a legmagasabb fokon űzik a svédek, talán Ronnie basszusgitár-játéka lett még markánsabban hallható az „Above Lords, Below Earth”-ön. A 19 éves múltra visszatekintő Turbocharged mit sem vesztett intenzitásából az esztendők során: Ronnie Ripper sátáni énekhangja/precíz basszusjátéka, Freddie Fister dobos félelmetes blastbeat-jei (aki a háttérhörgésbe is jócskán besegített), továbbá Old Nick pokoli gitározása és szépen felépített szólói ékesen bizonyítják mindezt.

Mint fentebb már említettem, az „Above Lords, Below Earth” 35 perc, s akárcsak az „Apocalyptic” esetében, itt is kedvük szerint válogathatnak a fanatikusok a szélvész gyors nóták, valamint a headbangelősebb, középtempósabb Turbocharged-szerzemények között.

A pontszám egy pillanatig sem lehetett kétséges: egy jó nagy kerek 10-es, Unholy Deathpunk in Aeternum!

Kedvenc dalok: Doomsday Hammer, Thirteen Burials, Unholy Deathpunk.

Brief sum: Tight riffs, angry drums, cool, down-tuned bass, grandiose, melodic guitar solos and Janne Christoffersson’s wonderful, unique voice guarantee that we won’t be disappointed neither this time in the guys from Stockholm. Although, this disc turned to be a more predictalbe than ever before.   

KiadóGo Fuck Yourself Productions
Kiadás éve: 2019
Stílus: Death / Thrash / Punk
Weboldal: facebook.com/turbochargedswe

Tracklist:

1. The Crawling Path Of Worms 
2. Total Doom Arise
3. Above Lords, Below Earth
4. Doomsday Hammer
5. Low-tech Blasphemy
6. Thirteen Burials
7. Obscurant
8. Harbingers At Dawn
9. The Burning Of A Redeemer
10. Black Tornado
11. Dried Blood (The Heretic Confession)
12. Unholy Deathpunk

Pontszám: 10

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.