METALLICA – "Ahogy elérkezünk a digitális korszakba, sokkal több a lehetőségünk"

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

A Metallica dobosa, Lars Ulrich a brit Kerrang! magazinnak nyilatkozott a 2018-as évről.Lars, számodra milyen év volt 2018?


"Sűrű! De 2018 egy fantasztikus év volt a Metallica számára. Most éppen a sztrádán hajtok San Francisco és Sacramento között. A nap ragyog, szóval nincs okom panaszra. Az élet szép."


Júniusban a svéd királytól, XVI. Károly Gusztávtól vehettétek át a Polar zenei díjat Stockholmban. Voltál valaha is ennél menőbb díjátadón?


"A Polar zenei díj egy intézmény Svédországban. A legnagyobb őszinteséggel, szeretettel és gondoskodással adják át ezeket a díjakat. Egy nagyon különleges, nagyon menő esemény volt, ráadásul a feleségemmel ott ülhettünk közvetlenül őfelsége, a svéd király mellett. És ott volt Roger Glover és Ian Paice is a Deep Purple-ből. Ami hihetetlen volt, hab a tortán, hogy úgy mondjam."

 Noha a focivébé nyolcaddöntőjében Horvátország tizenegyespárbajban győzte le Dániát, azért élvezted a dán válogatott játékát?

"Nagyot mentek a srácok, köszi a kérdést! Isten áldja Schmeichel kapust és a tizenegyespárbaj során mutatott tehetségét. Roppant szoros volt a párbaj, és a feleségemmel együtt nagyon élveztük azt a pár hetet Dániában, ahol végig érezhettük a csapat körüli dán energiákat."


A múlt hónapban kijött az ...And Justice For All lemezetek újrakiadása. Mennyit melóztatok a bónuszanyagok összegyűjtésén?

"Nagyjából egy éven át. Ha követed a folyamatot, ki is találhatod, hogy mi lesz a következő húzásunk. Ahogy elérkezünk a digitális korszakba, sokkal több a lehetőségünk, hiszen annak idején nem mindent tudtunk úgy felvenni, ahogy manapság. Egyre inkább arról szól majd a gyűjtögetés, hogy melyek a legjobb cuccok, mert annyi minden áll rendelkezésre!"

 
Idén kijött egy Metallica x Nixon órás kollekció is. Van kedvenced közülük?

"A Ride The Lightning albumos. Mindig az a kedvencem. Az összes nagyon menőn néz ki, de abban a lemezborítós grafikában van valami extra, ami jól passzol az órákhoz. De mindet szeretem."

 A korai időkben híresen nagy vodkaivók voltatok, hogyhogy mégis a whiskey mellett döntöttetek, amikor kihoztátok a Blackened Whiskey-t?


"Annak idején mindent megittunk, ami elénk került, de a vodka volt a legolcsóbb. A különféle piákat már évek óta radaroztuk, de csak úgy másfél éve gyürkőztünk neki a dolognak, akkor vettünk magunk mellé pár embert, akik segítették a munkánkat. Egy évvel később a Blackened le is gurult a szalagról, és nagyon jó volt a fogadtatása, mind a whiskey-s, mind a rock közösségben."


Hogyhogy nem a Metal Liquor nevet adtátok neki? Az nagyon adta volna magát...

"Ezt gyorsan fel is írom magamnak! (nevet) És ha megcsináljuk, a tiéd lesz az elismerés!" (nevet)

 Már előre örülök a részesedésemnek! Mint nagy filmőrültnek, idén mik voltak a kedvenc filmjeid?

"Épp a minap láttam a Vice-ot, amiben Christian Bale alakítja Dick Cheney alelnököt, Sam Rockwell pedig George W. Bush-t. Ez a film számomra az egyik idei csúcspont volt, akárcsak a Van Gogh életrajz, az At Eternity's Gate (Az örökkévalóság kapujában), Willem Dafoe filmje. Aztán ott volt még a The Favourite (A kedvenc) is, Anna királynőről. Volt egy óriási film Rómáról is, amit a Gravity rendezője készített (Alfonso Cuarón). De emlékezetes volt a Free Solo is, ami egy sziklamászóról szól, Alex Honnoldról. Ott ülsz és nézed, ahogy a fickó megmássza a Föld leghíresebb, legveszélyesebb sziklafalát, a Yosemite-i Nemzeti Parkban található El Capitant. Úgy négy órán át mászik, minden biztosítás nélkül. Hihetetlen életkedv van benne, közben meg alig kapsz levegőt, nyirkos tenyérrel kapaszkodsz a székedbe."

 James Hetfield hamarosan rendőrként jelenik meg a filmvásznon a Ted Bundy életéről szóló Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile-ban. Már láttad a filmet?

"Majd csak januárban lesz a premierje a Sundance fesztiválon. Szerintem még James sem látta! Ugyanaz a fickó rendezte, Joe Berlinger, aki a hírhedt doksinkat, a Some Kind Of Monster-t. James azt mondta, hogy nagyon élvezte a forgatást, én meg baromira várom, hogy megnézhessem!"Mi volt számodra 2018 abszolút csúcspontja?

"Talán azt a pár napot mondanám, amit júniusban Stockholmban töltöttünk. De hozzátenném azt is, hogy csúcspont számomra minden egyes alkalom, amikor lejövünk a színpadról, és még mindig a helyén van az összes végtagunk! (nevet) 2018 egy hihetetlen év volt, a Metallica pedig erősebb, mint valaha. Hihetetlen... 37 év után is érdekli a banda az embereket, és eljönnek megnézni minket. Ez önmagában is csúcspont!"


 

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.