Amy Lee: "Fontos, hogy a jelenben éljünk."

Amy Lee, az arkansasi Evanescence frontasszonya igencsak beszédes mostanság, többször hangot adott politikai nézeteinek, noha eddigi karrierje során erre nem volt példa. 

Az kiderült, hogy az énekesnő - sok más zenészhez hasonlóan - egyáltalán nem szívleli Donald Trumpot, többször is élesen bírálta az Egyesült Államok volt leköszönő miniszterelnökét. 

Három dallal jelentkezett idén az együttes, tavasszal a Wasted On You-t, nyáron a The Game Is Overt, majd ősz elején a Use My Voice című szerzeményt hallhattuk a formációtól. Utóbbi dal egyértelműen Trumpnak íródott, és a választások kapcsán egy speciális honlapot is létrehozott az együttes, usemyvoice.org elnevezés alatt, ahol arra bátorították honfitársaikat: szavazzanak a demokrata Joe Bidenre, aki meg is nyerte a választásokat. A csapat nagylemeze The Bitter Truth címmel érkezik majd, ám pontos dátumot még mindig nem tudni, Amyék eredetileg még idén szerették volna boltokba küldeni a korongot, ám a koronavírus-járvány sok zenész számítását keresztülhúzta az albumok kiadásának kérdésében is. 

Nemrégiben Amy egy podcastben mesélt arról, hogyan élte meg karrierje fordulópontjait.

"Mindig újabb kihívásokat keresek magamnak, hogy még őszintébb, még nyersebb legyek, valamint látni engedjem a nyitottságomat és sérülékenységemet a szavaimmal. Minél inkább megnyílok, annál jobban érzem magam és hagyom, hogy így történjen. A kezdetektől fogva erre törekedtem. Úgy érzem azonban, hogy ez most minden eddiginél jobban érvényre jut."

- kezdte gondolatmenetét az énekesnő, akinek a rosszból is kijutott az utóbbi években: 2018-ban elveszítette testvérét, Robbyt, aki kisgyerekkora óta súlyos epilepsziában szenvedett. Ennek kapcsán elmondta, hogy az életében történt tragikus események ihlették az új lemez címét.

70092197_2259492824176297_1566833717740044288_o.jpg

"A nézőpontok igen szélesek. Sokmindent éltem át emberként, és a zenekar is így van ezzel. Most itt lenni és felismerni, mit jelent a jelenben élni ... Nagyon sok veszteség ért életem során. De van egy fiam; anya vagyok. Nagyon sok minden történt, mióta a legutóbbi stúdióalbumot kiadtuk (Evanescence - 2011), ezért sok mindent el kell mondanom. És a világon is rengeteg dolog történik."

- folytatta az énekesnő, majd a következő gondoaltsorral zárta mondandóját:

"Különleges erőt és magabiztosságot érzek. Most, hogy idáig eljutottam, nem fogok szarságokat csinálni. Valahogy, egy bizonyos pont után eleged lesz, és azt mondod, hogy az élet rövid. Ez most a perspektíva. Ám arra is jó, hogy tudd, mit értékelj, és tudd, milyen dolgokért érdemes küzdened - látni, hogy ez milyen nehéz és milyen csodálatos lehet. Fontos, hogy a jelenben éljünk."

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!