Nader Sadek – Itt az első dal a Vörös piramis belsejéből

Nader Sadek a neves egyiptomi-amerikai művész, rendező, death metal zenész november 20-án adja ki új EP-jét The Serapeum címmel. Négy tételes mini-lemezén olyan jól ismert zenészek vendégeskednek, mint Karl Sanders (Nile), Derek Roddy (Serpents Rise) és Mahumud Gecekusu (Perversion).

Nader Sadek inspirációja az új EP-hez egyértelműen Szerapeum volt, ami egyike azoknak az ősi egyiptomi templomoknak, amiket a görög-egyiptomi isten, Szerápisz imádatára emeltek. Sadek elmondása szerint:

Az, hogy a Szerapeum és a Vörös piramis belsejében rögzítettük ezeket a dalokat, azt a célt szogálta, hogy kihasználjuk ezen ősi struktrúrák különleges akusztikáját; egyben pedig bemutassuk, hogy a hatalom milyen arrogánsan utasítja el mindazt, amiről nincs fogalma… “Bull tomb uncovered, fallacy discovered / The reign of lambs begotten” – erre utal például ez a sor is. A dalszövegekben tehát a modern és az ókori Egyiptomot vetjük össze. Ami egykoron az egyik legnagyobb civilizáció volt, az mostanra a szegénység és a pusztulás pöcegödrévé vált.

Az EP-ről elsőként a The Serapeum (Polluted Waters) dalának hivatalos videóját nézhetitek meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!