Crashdïet – Klippremier – Rust

Lassan már két éve dolgozik új énekesével a svéd sleaze rock banda, a Crashdïet. Gabriel Keyes énekes 2017 őszén csatlakozott a bandához és a 2015-ben kiszállt Simon Cruz pozícióját vette át. A banda eredeti frontembere Dave Lepard volt, aki 2006 januárjában öngyilkosságot követett el Uppsala-i otthonában (Dave egyes riportok szerint felakasztotta magát), majd H. Olliver Twisted (ma Reckless Love) énekelt náluk, Simon Cruz pedig 2009 és 2015 között volt a frontemberük. A Crashdïet közösségi finanszírozással készíti ötödik nagylemezét, amely Rust címmel jön majd ki szeptember 13-án. A saját stúdiójukban felvett lemez producere Martin Sweet volt, a keverést Chris Laney végezte. Az új lemez mindenképpen időszerűnek tűnik, hiszen a csapat legutóbbi albuma The Savage Playground címmel még 2013-ban jött ki.

A Keyesszel megerősített Crashdïet először egy We Are The Legion című single-t mutatott be 2017 legvégén, majd a Reptile című számot tették közzé. Ezeket követte az Idiots és az In The Maze, most pedig már az ötödik friss szerzemény is tesztelhető, a klippel kísért címadó Rust. A klip rendezője Martin Sweet volt, a felvételek készítése során segített még Tommy Bäcklin és Jimmy Johansson, és nem utolsó sorban egy „stylist” is, ő pedig Christel Mentges.

CRASHDÏET – Rust
(Szeptember 13 – Frontiers)

01. Rust
02. Into The Wild
03. Idiots
04. In The Maze
05. We Are The Legion
06. Crazy
07. Parasite
08. Waiting For Your Love
09. Reptile
10. Stop Weirding Me Out
11. Filth & Flowers

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!