MEGADETH – Dave Mustaine a ritmusgitározás Fantasztikus Négyeséről

A Rock Cellar magazin készített egy interjút a Megadeth főnökével, Dave Mustaine-nel, aki James Hetfieldet, egykori zenésztársát, a világ egyik legjobb ritmusgitárosának nevezte. Majd felsorolt még három nevet, aki szerinte szintén a legjobbak közé tartoznak.

"Ami a ritmusgitárosokat illeti, ott van James, ott vagyok én, ott van Malcolm Young és ott van Rudolf Schenker. Nincs senki, aki a négyünk közelébe érne. Mi vagyunk a fantasztikus négyes."

 Mustaine ezt is megjegyezte Hetfieldről:

"Ha egymás mellé tennél minket, mondjuk kettéosztva egy tévéképernyőt, és néznéd ahogy akciózunk a színpadon, van egy csomó hasonlatosság. Ahogy mozog a gitárjával meg ilyenek..."


Dave azt is felidézte, ahogy annak idején összekapott a Metallica vezéralakjával:

"Nagyon problémás fickó voltam, egy alkesz, egy vesztes és nagyon szerettem verekedni. James egyszer belerúgott a kiskutyámba, én meg kiakadtam. 'Ember, ezért szétrúgom a segged!' Ron McGovney (a Metallica eredeti basszusgitárosa) erre azt mondta: 'Ha seggbe akarod rúgni, előbb engem kell leverned', mire én: 'Fogd már be és ülj le'. Aztán James mondta azt, hogy 'Ha meg akarod ütni, előbb engem kell leverned', én meg erre: 'Oké, James, te nyertél'. Tele volt a szája véres rágóval, ott ült sírva és azt mondta, hogy takarodjak kifelé.'

(Ezeket a sztorit amúgy szóról-szóra elmondta már Mustaine a 90-es évek elején, a szerző minden bizonnyal a nem túl sikeres mostani interjúját egészítette ki egy 25 évvel ezelőttiből átemelt részekkel.)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!