Cadaveres De Tortugas – Versus újrakiadás bónuszokkal

Fémforgács

A napokban megjelent a CDT zenekar ötödik nagylemezének húsz éves jubileumára készült  exkluzív, limitált vinyl anyaga. A Versus mellé elkészült egy Master-Lab Comics képregény is, ami szorosan köthető hozzá. A lemez megjelenése körüli időszak elevenedik meg többek között,  amit egy akkori –  idén épp húsz éves PeCsás – koncertanyag zár le. Ez a live CD az újság melléklete kilenc Cadaveres De Tortugas nótával.

1. Intro
2. ManGod
3. Castaway
4. Last Warning
5. Lie is it’s Name
6. What We Want
7. Syco I
8. Diablo De Luxe
9. Two Times
10. Password : Showdown

Cadaveres De Tortugas – Versus újrakiadás bónuszokkal

 A megjelenések kapcsán a zenekar mára (október 8-ára) egy közönségtalálkozót is szervezett a budapesti InVitro BeerBarba, ahol mindenkit szívesen látnak egy koccintásra. 

A képregényről részletesebben Körmi mesélt:

„Az 54. Fővárosi Képregénybörzén megjelent a Cadaveres De Tortugas zenekarhoz köthető első képregény. 

A kiadványt a Master-Lab Comics gondozza. Közel öt hónap munka eredménye ez a 36 oldalas füzetke. Mester Csaba rajzain keresztül betekintést kapunk a ‘90-es évek underground zenei világába. Egy  kis vidéki metal banda kalandjai elevenednek meg, amit igyekeztem izgalmasan megírni. Labi (Tóth-Laboncz Attila) pedig keretbe foglalta és helyére illesztett minden apró részletet, párbeszédet. 

Hármunk metszéspontja a közös zenekari élmények, találkozások. Szerettem volna ha ők is bekerülnek ebbe a storyba, igy lett az történet kiindulása 1991-ben egy Bedlam koncert még Csabával, ami meghatározó élményként hatott rám a későbbiekben. Itt már említésre kerülnek több más emberrel együtt zenészek, ismerősök, barátok és olyanok is, akik már nincsenek közöttünk.

Szerettem volna nekik is emléket állítani ilyen formában. Sotár és Lörke (AMD) , Thorday Ákos (Unicum States) Lénárd Laci (Hammer) Lemmy , Cliff Burton és természetesen Zsombi is helyet kaptak sok-sok barátunk és a zenésztársak ( ugye Labi, akkor mint Replika tag és pl. a Slang zenekar) mellett, akikkel meghatározó időszakot tölthettünk együtt, meghatározó helyszíneken. (Sa-Rock kocsma, Káosz Lemezbolt ( Fehérvár ) , TMC Klub – Somogyi Petivel vagy a Visions Tattoo – Tetováló Stúdió –  Golddal )

Érzékeltetve a koncertezés nehézségeit, izgalmait, folyamatos kalandokba keveredik lelkes kis csapatunk SOD-vel  (a legendás banda után elnevezve) , aki egy zombi SS katona. Hogy ő mit is keres itt valójában és hogy került ide? Ez kiderül a képregény legelején a történetből. Aztán feltűnik a Slayer zenekar Jeff Hannemannal vagy váratlanul Acélos Balázs is. Minden megtörténhetett akkor és sokminden meg is történt, de nem minden természetesen, ami most itt nyomtatásba került. Néha elrugaszkodtam a valóságtól, de sosem voltak távoli határok a valótlantól ugye? Akkor sem.

YouTube Video

Aztán idővel eljutunk 2004-ig a Versus lemezünk megjelenése évéig, hiszen ehhez a jubileumi kiadványhoz kapcsolódik szorosan a rajzos gyűjteményünk. Tanúi lehetünk a lemez születésének, ami az akkori HSB falai között zajlott Hidasi Barnával, Regenye Zolival és Max-szal. Rájuk is emlékezünk az oldalakon. Aztán feltűnnek a Tankcsapdás srácok is, ugyanúgy , mint annak idején, Mazsival, aztán a történet legvégén a PECSA-ban találjuk magunkat. Ezen a legendás helyszínen akkor (2004. decemberében) felvétel is készült arról a bizonyos CDT buliról, amit szintén megörökítettek Csaba vidám rajzai. Ez a 9 dalos koncertfelvétel  – Hidasi Barna és Varga Zoli zseniális utómunkájának köszönhetően – szépen lezárja a történetet, ami az újság melléklete lett végül. Minden pillanata megidézi az akkori CDT vad és zabolátlan jellegét. A koncert a hangulatával, dalaival pedig lenyomata egy nagyon fontos korszakunknak.”

Az anyagok megrendelhetőek a korábbi újra kiadások mellett a www.cdtmusic.hu oldalról.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.