Asphalt Horsemen – Megjelent az új lemezük

Fémforgács

Never Forget címmel adta ki új lemezét hazai southern rock első számú képviselőjének számító Fonogram-díjas Asphalt Horsemen. A zenekar harmadik nagylemeze tavaly elhunyt gitárosuk Matyasovszki Géza születésnapján október 28-án jelent meg.

Sziasztok! Matyasovszki Géza születésnapján jelent meg az Online felületeken az új ASPHALT HORSEMEN lemez a NEVER FORGET !

Nagyon sokáig készítettük nagyon sok dologgal kellett közben megküzdenünk és sajnos Géza is itt hagyott minket! Fogadjátok nagy-nagy szeretettel ezt az albumot, amin még az Ő játéka hallható, nagyon büszkék vagyunk erre a lemezre egy igazi mérföldkő a zenekar történetében! Segítsetek légyszi megosztásokkal, hogy sok emberhez eljusson! Köszönjük nektek! Hamarosan érkezik a CD és a Vinyl is!

YouTube Video

Az eredetileg Fatherhood munkacímmel készülő lemez Géza halála után kapta meg végleges formáját, végül viszont a Never Forget című tracket választották címadónak. A szerzemény méltó emléket állít azoknak, akik életükkel és halálukkal is mély nyomot hagytak a zenekar életében. A Never Forget az elmúlás, a veszteség, valamint a barátság és testvériség örökös kötelékeinek mélyreható megidézése.

A lemez szövegvilága két egymással összefonódó témát boncolgat: a felnőtté válás és az apaság felelősségét, illetve a halál és a búcsú megkerülhetetlenségét. Ezek a témák egységes narratívát alkotnak, és minden számban megjelenik a kérdés: hogyan lehet továbbmenni, amikor valakit vagy valamit végleg elvesztünk? Az Asphalt Horsemen mégis képes úgy kezelni ezt a súlyos tematikát, hogy a kiadvány közben dinamikus és változatos maradjon. A lírai balladák mellett ott dübörögnek a lendületes, himnikus rockdalok, amelyekért a hallgatók már az első lemez óta rajonganak. Az élet kaotikus szépsége, a veszteség és a gyógyulás, a barátság és az összetartozás ereje egyaránt jelen van minden egyes számban.

A Never Forget zeneileg nemcsak Géza emlékének tiszteleg, de egyúttal új irányt is kijelöl az Asphalt Horsemen számára. Az album egyfajta lezárás és egyben újrakezdés is.

NEVER FORGET – Lemezbemutató & Matyasovszki Géza emlékkoncert 2024. október 19., szombaton az Instantban lesz.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.