Thy Catafalque – Itt a Mindenevő

Fémforgács

November 15-én tizenkettedik albumát jelentkezik a Thy Catafalque. A Kátai Tamás vezette, a magát mára már teljes zenekarrá kinövő projekt új anyaga XII: A Gy​ö​ny​ö​rü Álmok Ezut​á​n J​ö​nnek címmel fog megjelenni a Season Of Mist kiadásában.

A Thy Catafalque hamarosan megjelenő új nagylemezének, amely alig több mint egy évvel követi a sorban a legutóbbi Alföl című lemezét. „Úgy éreztem, ideje más irányba mozdulni, vezessen az bármerre.” – mondta Kátai Tamás az albumról. „Az A gyönyörű álmok ezután jönnekben továbbra is megvan az az álomszerűség, amit mindig is összekapcsoltam magamban a Thy Catafalque-kal: rejlik benne nosztalgia, szomorúság, remény, szépség és ezek mellett persze továbbra is bőséges mennyiségű metál. Mindig úgy gondolok ezekre a dalokra, mint amik átvezetnek a lélek sötét éjszakáján. Produkciós szempontból a Geometria óta nagyon hasonlítottak egymásra a lemezeim, de most összességében változtatni akartam a hangzáson.

A lemez címadója után újabb előzetesként máris itt van a Mindenevő friss videója.

Az albumon ismét vendégek egész sora vonul fel, így énekfronton szerepet kapott a dalokban Horváth Martina, Dudás Ivett, Kreiter Helga, Dudás Gábor, Bokodi Bálint, Veres Gábor, Bakos Attila, Kónya Zoltán és Vörös András, a hangszeres szekciót pedig többek között Breno Machado, Vígh Zoltán, Varga Krisztián, Jo Quail, Miguel Velasquez Matija, vagy Edu Giró erősíti. Érdekesség, hogy a Thy Catafalque története során első ízben külső társproducer/hangmérnök is felügyelte a felvételi munkálatokat Vári Gábor személyében.

Thy Catafalque november 22-23-án a Dürer Kertben koncertezik. Az első nap a Saor, második nap Tamás korábbi zenekara, a Gire ősfelállása, illetve a Shum és a Quetzal Tirado társaságában

Thy Catafalque – XII: A Gy​ö​ny​ö​rü Álmok Ezut​á​n J​ö​nnek 

(Season Of Mist)

1. Piros Kocsi, Fekete Éj
2. Mindenevő
3. Vasgyár
4. Világnak Világa
5. Nyárfa, Nyírfa
6. Lydiához
7. Vakond
8. Ködkirály  
9. Aláhullás  
10. A gyönyörü álmok ezután jönnek
11. Babylon (Omega – feldolgozás, bónusz) 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.