BalashToth – Megjelent az új EP

Fémforgács

BalashToth – Megjelent az új EP

=Equation= címmel látott napvilágot BalashToth, vagyis az egykori Casketgarden gitáros/dalszerzője, Tóth Balázs által működtetett dallamos death-thrash projekt második EP-je. Az EP digitális és digipack CD formátumban szeptember 26-án jelent meg, aminek Shame x Failure című dalához új videó is készült. A videó gitáros részeit Borisz Sarafutgyinov (Boris The Savage, Fleshcrawl. Deprived of Salvation énekes) vette fel. az éneket pedig (ahogy az EP többi dalában is) a japán származású Deathmetalvoicer követte el.

YouTube Video

Zeneileg ez a legkomplexebb (és legcasketesebb) dal az EP-n, vagy három gitárszólóval. Egy death/thrash kirohanásból jutunk el egy szinte Toolos lezárásig. Szövegileg a lejáratókampány bevett gyakorlatát taglalja, mely egy mostanában nagyon gyakran használt módszer a másfajta vélemények elhallgattatására, emberek életének tönkretételére, teljesen kukába dobva az ember addig elért, korábban mindenki által elismert eredményeit. A lejáratókampány lényege annyi, hogy legyen. Tök mindegy, mi a kimenetele, meg tudja-e magát védeni az illető, vagy sem. Mindkét esetben ugyanaz a vége.

Az EP-, és dalcímek is a DC képregényekben és filmekben köztudatba hozott “anti-life equation”-ből (életellenes egyenlet) származnak. Ez a képregényekben egy Föld felületébe vájt matematikai formula, amelynek segítségével, ha rossz kezekbe kerül, megfejtője elveheti bármilyen élőlény szabad akaratát. Metaforikusan ez eléggé rezonál napjaink politikai folyamataival és jó témának tűnt egy metal anyaghoz.

Szeptember 26-tól a teljes négyszámos EP elérhető az összes ismert streaming-szolgáltató felületén és Bandcampen, de fizikai formában, hétszámos (29 perces) digipack CD-n is megjelenik saját kiadásban. A digipack CD “=Anti-Life/Equation=” címen jön ki, kézzel számozva, 100 példányra limitálva. Ahogy a cím is jelezi, az első, “Anti-Life” című EP” három dala is megtalálható majd a korongon. A nemzetközi promóciót az amerikai Metal Devastation PR (Feared, Ola Englund, Leave’s Eyes stb) végzi. A CD és a digitális EP is megrendelhető a project Bandcamp-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.