DARKMESS – Megjelent az új lemezük

Fémforgács

KHRONOS címmel megjelent és végig is hallgatható az ipari groove metalos DARKMESS új lemeze. Új lemezük témájában, csakúgy, mint 4 számos KHAOS EP-jükön a görög mitológia és az istenek témaköre épít, melyeket jelen életünk szálaival kötötték össze.

A görög mitológiai vonal már a zenekar indulásakor is jelen volt, hiszen a DARKMESS-ben az A betűt a lambda helyettesíti. Onnan indult ez a lavina, ezt követte a KHAOS EP, ami a nullpontot jelöli, azaz mindennek a kezdetét. KHAOS nullpontos főisten után a KRONOS, az idő istene került a középpontba, így kifejezetten az új lemez fő motívuma, ennek nyomán pedig az idő. Az egész egy körkörös formában épül fel, mintha egy életkezdettől egy életvégig menne, ami egy órakattogással kezdődik és azzal is ér véget. Aztán az egész kezdődik elölről.

A fő motívum, ami összeköti a dalokat, az nem feltétlen a pszichológia vagy a görög mitológia, hanem inkább az, hogy az ember, hogy viszonyul az időhöz, és milyen hatással van az életünkre annak múlása. Azok a dalok is, amik mitológiai témákkal foglalkoznak, úgy íródtak, hogy átültethetők legyenek személyes helyzetekre is. Készült egy dal például Sziszüphosz történetének nyomán, aki azt érzi, hogy ugyanazt a feladatot ismételgeti minden nap, és semmiképp nem jut előre. Ezzel mi is tudtunk azonosulni a lemezkészítés különböző pontjain, hogy úgymond egy sziszifuszi feladat számunkra, és sosem fogunk a végére érni. De aztán mégis itt vagyunk.

YouTube Video

A lemez digipack, valamint a zenekar új merch-termékei itt megvásárolhatóak meg. A lemez egy dupla lemezbemutató koncert keretein belül kerül majd bemutatásra a Nest of Plagues zenekarral közösen október 25-én az Akváriumban.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.