Mike Shinoda a Linkin Park visszatéréséről: "Többet dolgoztunk ezen, mint valaha bármin életünkben"

Fémcsajok

Nem kis megdöbbenést váltott ki a rockvilágban a hír, hogy hét évvel Chester Bennington tragikus halála után a Linkin Park újjáéledt, és folytatja a zenélést egy új női frontemberrel, Emily Armstronggal. A zenekar már két új dalt is kiadott: először a The Emptiness Machine-t, majd a napokban a Heavy Is The Crown-t, amelyek mind szerepelni fognak a november 15-én megjelenő "From Zero" című albumon.

A rajongók körében természetesen nagy visszhangot keltett ez a hír, hiszen Bennington hangja elválaszthatatlan volt a Linkin Park zenéjétől, ám a formáció úgy döntött, hogy nem hagyja veszni ezt a különleges örökséget, hanem egy új, inspiráló irányt választ. 

Mike Shinoda, a csapat gitárosa nemrégiben elmondta, hogy Emily egyáltalán nem kíván Chester-klón lenni, hiszen megvan a maga stílusa és személyisége, a napokban pedig újabb kérdésekre válaszolt a zenész. Szóba került többek közt az is, hogyan jutottak arra a merész elhatározásra, hogy folytatják a banda történetét.

„2019-ben találkoztam Emilyvel először, azt hiszem – néhány közös barátunk ajánlotta őt. Írtunk pár dalt, de nem is a zenéről szólt igazán, hanem arról, hogy megismerjük egymást. A dalok rendben voltak, de inkább az volt a kérdés, hogy ki is ő valójában. Végül Joe, Dave és én elkezdtünk egyre többször összejárni. Nem az volt a cél, hogy újjáalakítsuk a zenekart, csak spontán történt. Aztán a dolgok szépen lassan a helyükre kerültek Emilyvel és Colinnal, az új dobosunkkal.”

- kezdte fejtegetni gondolatmenetét Shinoda, majd amikor arról kérdezték, mikor kezdte el valós lehetőségként látni a Linkin Park visszatérését, így válaszolt:

„Az új album úgy jött össze, ahogy a zenekar is megalakult. Különböző szerzőkkel, énekesekkel és előadókkal dolgoztunk a próbák során. Hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy szeretnénk újra hívni Emilyt és Colint. Emlékszem, Joe és én arról beszélgettünk, hogy az ő hangját bele kellene tennünk néhány már elkészült dalba, amikben csak az én hangom szerepelt. Amikor ezt megtettük, azt éreztem, hogy 'Ó, ez nagyon jól hangzik.' Ezt a megközelítést még több dalban is ki kellene próbálnunk.”

459542879_122104831886519866_3355431260648751377_n.jpg

"Emily zenekara, a Dead Sara nagyon különleges. Hallottam tőlük a 'Weatherman' című dalt, és lenyűgözött az éneklése. Az, ahogyan énekel, tele van szenvedéllyel, és ez a stílusa is nagyon egyedi. Az énekstílusa az, ami igazán kiemeli őt a tömegből, és ezt mindig is csodáltam benne. Az új album egy új fejezetet nyit a Linkin Park történetében. Az előző fejezet nagyszerű volt, és nagyon szeretjük azt az időszakot, de az már a múlté. Emily tele van szenvedéllyel, és teljesen önmaga tud lenni. Nem próbálja utánozni Chestert vagy bárki mást. Ő csak önmagát adja, és ez az, ami igazán működik. Úgy érzem, hogy többet dolgoztunk ezen, mint bármi máson az életünkben."

- foglalta össze a történéseket a zenész.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.