utolsø – Itt van az ősz, itt van újra – lemezelőzetes

Fémforgács

Egy Petőfi versfeldolgozással vezeti fel első nagylemezét a szegedi post-hardcore/emocore zenekar, az utolsø. Elsárgult emlékek című lemezük szeptember 26-án fog megjelenni, miről nagy költőnk Itt van az ősz, itt van újra című versének megzenésített változata hallgatható meg.

A dal ötletét az őszi hangulat és időjárás hozta. Az elmúlás és a folytonosság jellemzi ezt az időszakot, ami megannyi szép, de keserű dolgot is hordoz magával. Petőfi verse gyönyörűen körbeírja azokat, amiket mi öten gondolunk.

A dalban vendégénekesünk Gyuris Vivien. Szerettünk volna hozzánk közeli, helyi művészeket meghívni, hogy emeljék az album színvonalát.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.