Pokolgép – Amíg a tűz tombol – klippremier

Fémforgács

Amíg a tűz tombol címmel mutatta be új videóját a Pokolgép zenekar. A Kukovecz Gábor vezette csapatnak ez már a második dala új énekesük, Bánhegyesi Richárddal, aki az év elején csatlakozott hozzájuk. Ricsi első nyilvános „próbatétel” a Nem ért engem a világ keretében történt, ami egy Petőfi Sándor versére építve egyszerre hozta vissza régi idők ma is érvényes szellemiségét és csempészett friss energiákat a zenébe. Ezt folytatja frissen megjelent daluk, ami klipet is kapott.

A videót Farkas Péter Gábor készítette, aki ragyogó munkát végzett, végig nyitottan és konstruktívan állt hozzá az egész projekthez. Meghallgatta az összes kívánságunkat és teljesítette is, ami lehetséges volt. A végeredmény pedig úgy gondolom, hogy kellőképpen lendületes lett, ráadásul hűen tükrözi a banda zeneiségét és azt az attitűdöt, amit képviselni szeretnénk. Egy igazi heavy metal videoklip!” – osztotta meg Kukovecz Gábor zenekarvezető.

Új daluk a Pokolgép hivatalosan holnap, szeptember 13-án GrundRecords jóvoltából megjelenő két dalos Nem ért engem a világ kislemezen kap helyet. . A kiadvány közel negyven év távlatából követi a zenekar első kislemezét, keretbe foglalva az elmúlt évtizedeket. Az exkluzív csomagolású, áttetsző, de sötétben zölden világító anyagból készült vinyl kimondottan gyűjteménybe való darab!

A Pokolgép neve összeforrt a hazai heavy metal színtérrel. A zenekar négy évtized alatt többször is megújult, miközben mindig hű maradt saját gyökereihez. Az idei tagcserét követően, valamint új kislemezük mellett egy új nagylemezen is dolgoznak, ami Vissza sose nézz címmel még az idén megjelenik. A 10 vadonatúj dalból álló kiadvány már a címével világossá teszi, hogy a zenekar nem kíván a múltba révedni. A tervek szerint kilenc dalt Bánhegyesi Richárd énekel, míg egyet Kukovecz Gábor ad elő, ezzel is biztosítva a változatosságot és a sokszínűséget. Az album a közkedvelt Metálbombánál egy lépéssel tovább merészkedik, amit Kuko így foglalt össze:

Úgy gondolom, hogy a Vissza sose nézz zeneileg egy még brutálisabb korong lesz, illetve hangzásvilágában is keményebb lesz. Tele van olyan dolgokkal, amik nem a zenei klisék halmazába tartoznak.”

A zenekar december 30-án egy különleges „hármas” lemezbemutatót ad a Barba Negra színpadán, ahol három különböző album anyagából válogatnak majd. A rajongók számára kihagyhatatlannak ígérkezik az este. A legújabb dalok mellett a Pokolgép legütősebb nótáira tombolhatnak.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.