A brit Hidden Mothers új dala öt perc alatt ártalmatlanná tesz

Nuskull Magazin

A brit Hidden Mothers egy fiatal zenekar az angliai Sheffiledből (ahonnan amúgy olyan neves bandák bontották még ki a szárnyaikat, mint a Bring Me The Horizon, a While She Sleeps vagy a Rolo Tomassi), zenéjük pedig nagyjából a poszt-black, a poszt-hardcore és a screamo határmezsgyéjén mozog – illetve olyan, mintha a fiúk meghallgatták volna a Deafheaven kultikus lemezét, a Sunbathert, és azóta se szabadultak a hatása alól.

A srácok 2020-ban már kiadták a banda nevét viselő bemutatkozó EP-jüket, és egészen négy évet kellett várni az új hanganyagra (kis zenekarok, kis lépések ugyebár), ami egyben az első nagylemezük is lesz. Az Erosion/Avulsion november 29-én érkezik a Church Road Recordsnál (Svalbard, Respire, Heriot stb.), most pedig be is futott róla az első ízelítő, a kereken ötperces Defanged képében. A fiúk így foglalták össze a szám jelentését:

A Defanged arról szól, hogy a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeire mennyi düh és hibáztatás irányul tévesen, olyan problémák miatt, amelyeket néhány rendkívül kiváltságos helyzetű egyén okoz.

Ehhez még hozzátették, hogy bár a megjelenési dátum fix volt, a dal mondandóját még inkább nyomatékosítja az országban jelenleg fennálló helyzet – azaz hogy egy három kislány életét követelő késeléses támadás következtében több nagyobb brit városban is zavargások törtek ki a szélsőjobboldal vezetésével. A trekk igazából tökéletesen hozza is a zenekar esztétikáját: súlyos tekerések, atmoszferikus elszállások, mindez pedig egy iszonyat patika hangzással megfejelve.

Ez a dal, plusz még hét darab hasonszőrű megmozdulás, és meg is lesz mentve az év vége a nagy uborkaszezonban.

//www.youtube.com/watch?v=Q-p2l0RUuOY

  1. Defanged
  2. Death Curl
  3. Still Sickness
  4. Caton Green
  5. The Grey
  6. Grandfather
  7. Violet Sun
  8. Haze

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.