Ma Alpárfeszt Históriák X premier

Fémforgács

„Közel és távol nincs olyan fesztivál, mint az Alpárfeszt… mondjuk távol van.”

„…közben éneklem, ‘A szemüvegnek meg kell lennie, / mert van egy srác, ki nem lát nélküle.’ egy sörrel és kábelekkel a kezemben…”

„Nem szeretem megnézni amúgy… Magamat meg főleg nem!”

„Engem választ majd az ország / Árpádné Pehely”

Az Alpárfeszt története a zene iránti szenvedélyről, kitartásról és a közösség erejéről, egy szóval az undergroundról szól. A fesztivál elmúlt 10 évét lehetetlen egy dokumentumfilmben teljesen feldolgozni, így az Alpárfeszt Históriák X inkább azt a szellemiséget próbálja a múlt szeleteinek felvillantásával megmutatni, ami életben tartotta a közösséget a COVID időszakon, áramszüneten és szupercellán keresztül, és életben fogja tartani a jövőben is. A 2019-es Alpár Underground után ismét Takács Borisz kamerája elé állt (ült) Sánta Zola, és sikerült elkapni a technikai megvalósításért felelős Süveges Szilárd ‘Sziló’-t is, valamint Lukács Lacit (nem a Tankcsapdából), hogy megosszák néhány emléküket, egészen a kezdeti időktől a 2023-as, tizedik Alpárfesztig. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült filmet 19:00-től nézhetitek. Rendezte: Takács Borisz (https://www.facebook.com/B42DiY)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.