Future Palace

Ladies in Rock

Alternatív rock/metalcore Németországból.

A zenekar 2018 végén jött létre Maria Lessing,  Manuel Kohlert és Johannes Frenzel által. Utóbbi kettő már ismerte egymást korábbi projektek révén, Mariával akkor találkoztak, amikor vendégénekesként közreműködött az egyik ilyen zenekarban. Amikor kitalálták, hogy közös zenekart alapítanak, létrehoztak egy csoportot a WhatsApp alkalmazáson belül, amit elneveztek „Future Palace”-nak. Ez lett aztán a csapatuk neve.
2019-ben már kiadták első dalaikat, és koncertekre is lehetőségeik voltak. 2020-ban leszerződtek az Arising Empire kiadóval, és még abban az évben megjelent debütáló nagylemezük Escape címmel. 2021-ben turnéra is indultak volna Németországban, hogy népszerűsítsék az albumot, de a pandémia miatt törölniük kellett.
2022-ben kiadták második albumukat Run címmel, és ebben az évben már megtarthatták első turnéjukat. 2023-ban és 2024-ben újabb dalokat adtak ki, harmadik nagylemezük, a Distortion 2024. szeptember 6-án érkezik.
A Future Palace gyakran post-hardcore/alternatív rockként írja le a zenei stílusát, meghintve a ’80-as évek szinti pop és elektronikus elemeivel. Hatással van rájuk a Bring Me the Horizon, Pvris, The Midnight és Mike Oldfield is. Dalszövegeik igen személyesek, a depresszióról, belső konfliktusokról és mérgező kapcsolatokról szólnak.

Tagok:
Maria Lessing – ének
Manuel Kohlert – gitár
Johannes Frenzel – dob

Facebook: https://www.facebook.com/futurepalace/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.