MOLTO x HÉT JEL – ENGEDJ EL

Fémforgács

A debreceni MOLTO harmadik lemeze 2022. november 25-én jelent meg Napok halottja címmel és pozitív visszajelzéseket kapott mind a zenei sajtó, mint a közönség részéről. Ezen az albumon kapott helyet egy dal, amelyet a zenekar a Hét Jel atyjával, Pócsi Pistivel együtt készített el. A dal címe Engedj el és a július 5-én megjelenő második Hét Jel album, a Vérrel írva tiszteletére készült ehhez a szerzeményhez egy vizuál videó. Az alkotók szerint ez a dal az a bónusz felvétel, a Vérrel írva c. Hét Jel lemezhez, amely nem került fel rá.

Pócsi Pisti: „Az első lemez megjelenését követően rengeteg dalötletem volt, amiken el is kezdtem dolgozni. Voltak olyanok, amik elhaltak, meg olyanok is, amiket egyértelműen éreztem, hogy a HÉT JEL soraiba kell beállítanom. Ez a szösszenet igazából poénnak indult. Egy kedves barátommal húztuk egymást, vagy inkább Ő engem, hogy nem mersz disco alapra, meg hangszínekre hentelős gitártémákat írni. Mertem, és azzal együtt, hogy az alap ötletet is szerettem, még sem éreztem, hogy ez egy igazi HÉT JEL dal lehetne. Fiókba került, míg egyszer Szilágyi Pistivel a sok szakmázás mellett beszéltünk erről az ötletről. Mivel tudtam, hogy Karesz más ötleteit nem szívesen gitározza el, így az esélytelenek nyugalmával elküldtem az első, férc változatot. Legnagyobb meglepetésemre az a válasz jött a MOLTO legénységétől, hogy csináljuk!

Pócsi Pisti: „Az alap szöveg-, és énektéma ötlet tőlem származik, de Petinek is meghagytuk, hogy bátran túrjon bele. Mindkettőnk komfortosan tud így mozogni, saját szájízek találkoztak. Következő találkozáskor felénekeltem a végleges változatot, vokálokat. Az ezt követő közösködésünk egy budapesti buliban volt, ahol legjobb emlékezetem szerint nagyon elhajlott a társaság. A dal szövege a hamis retorikára, hibás kommunikációra épülő világról szól. Itt ne is elsősorban politikai nyelvezetre gondoljunk. Sokkal inkább a szűk közegünket érintő hibás kommunikációra reflektál.

A dalhoz készült vizuált Pócsi Pisti készítette. A felvételek a Napok halottja című Molto lemez stúdiómunkái közben készültek el nagyonlaza, kötetlen hangulatban a debreceni MMP Hangstúdióban. Az emlegetett HÉT JEL lemez, a Vérrel írva pedig holnap, azaz 2024. július 5-én jelenik meg. Keressétek a stream oldalakon, de érdemes a fizikai formátumot választani a H-MUSIC-nál.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.