Portrait – Okkult mese kardról és a varázslásról

Fémforgács

The Host címmel június 21-én adta ki új nagylemezét a klasszikus heavy metalt játszó svéd Portrait. A lemezről Christian Lindell alapító gitáros az következőket árulta el:

A The Host egy okkult mesét mond le a kardról és a varázslásról, a valaha is felvett legszenvedélyesebb heavy metal zenén keresztül. A történet a XVII. századi Svédországban játszódik és egy névtelen főszereplő körül forog, aki tapasztalatai révén úgy dönt, hogy ennek a világnak az igazságtalanságával és képmutatásával szemben az igazságot és az erőt keresi „ellenségén” keresztül keresi. Bár sztorit részben történelmi események ihlették, a még sem szabad összetéveszteni a róla tanult történelemórával. Léteznek bírósági dokumentumok abból a korszakból, amelyben a hadseregbe kényszerült embereket azzal vádolták, hogy egyezséget kötöttek az Ördöggel, hogy tőle szerencsét, erőt kérjenek a csatában és így tovább. Ez arra inspirált minket, hogy elhelyezzem ezeket a lemez történetében és dalok szövegeiben.

Zeneileg az album igen sokoldalú. Bemutatja a Portrait saját stílusú heavy metaljának összes arcát.” – teszi hozzá Anders Persson dobos. „Minden benne van, ami jellemző ránk, benne van a sajátos dallamvilágunk, ugyanakkor számos irányba tapogatóztunk új területek felé. Egyes dalok az eddigi leggyorsabbjaink és legextrémebbjeink közé tartoznak, de akadnak félig balladisztikus tételek is. Zeneileg tökéletesen passzolnak a sztori dramaturgiájához. Bizonyos dalok megríkatnak, de olyanok is akadnak, amiktől összecsináljátok majd magatokat.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.