Morgan Lander: "Soha nem tudtam azt mondani, hogy a Kittie-nek vége…"

Fémcsajok

Egy hete került boltokba a Kittie visszatérő albuma, a "Fire", amely egy új korszak kezdetét szimbolizálja a csapat karrierjében - a rajongók 13 évet vártak a korongra, amelyről mi ITT írtunk kritikát.

A napokban a Revolver magazin beszélgetett a Lander-nővérekkel, Morgan énekessel és Mercedes dobossal, akik 1996-ban, 14 és 12 évesen alapították a bandát. Morgan korábban elmondta: ez a lemez a Kittie eddigi legsúlyosabb kiadványa. De hogyan zajlott a visszatérés?

"Nagyon hosszú karrier áll mögöttünk, sok hullámvölggyel. De azt hiszem, ennek ellenére sok albumunkról, amelyeket az első után készítettünk, nem beszélnek annyit. Ez teljesen rendben van. Úgy gondolom, vannak emberek, akik még nem ismerték eddig a zenekart, és most fedezik fel. Remélhetőleg ez az új album lehetőséget ad majd az embereknek, hogy visszapörgessék a diszkográfiánkat, és meghallgassanak más anyagokat is."

- kezdte Morgan, majd elmondta: a "Fire" albumuk más utakon jár, mint az eddigiek.

"A Fire az a második esély, amiről sosem gondoltuk volna, hogy megadatik nekünk! Az utolsó néhány albumunkkal rengeteget turnéztunk. Amikor visszatértünk az utolsó turnéról [a 2011-es "I've Failed You" turnéjáról], egyszerűen nem csináltunk semmit. Azért csináltuk meg a dokumentumfilmet, hogy lezárjuk a múltat. Bizonyos értelemben búcsúnak szántuk - de mindig volt egy kérdőjel a végén."

A szóban forgó dokumentumfilm "Kittie - Origins/Evolutions" címmel jelent meg 2017-ben, amikor is tragédia árnyékolta be az együttes életét -  februárban Trish Doan, az akkor 31 éves basszusgitárosuk váratlanul elhunyt, Morgan pedig 2019 folyamán kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy a testvéreként szeretett lány nélkül folytassák a zenélést.

kittie-crop-jimlouvau_jh.jpg

"Őszintén szólva, sosem tudtam végleg lezárni a Kittie-t. Ennek oka, hogy a csapat mindenkinek -különösen nekem és Mercedesnek- az identitása részét képezi. A zenekart 12 és 14 éves korunkban alapítottuk, én most 42 éves vagyok. Nem tudtam kijelenteni, hogy a bandának vége, mert mindig is volt rá esély, hogy visszatérjünk. Nem hiszem, hogy ez az ajtó valaha is végleg bezáruljon."

- magyarázta az énekesnő, majd húgához vándorolt a szó, aki elmondta, mi is történt 2022 folyamán.

"Kaptunk egy csomó koncertfelkérést, mint például a Blue Ridge és a When We Were Young fesztiválok. Az ajánlatok egy nagyon érdekes időszakban érkeztek, amikor azon gondolkodtunk, hogy talán adunk pár koncertet. Ez volt a terv, hogy fellépünk párszor, aztán visszavonulunk a privát életünkbe. Nem mintha nagyobb terveink lettek volna egy lemez megírását és egy lemezszerződést illetően. Úgy voltunk vele, hogy csak játsszunk pár fesztiválon és érezzük jól magunkat."

Egy több, mint 10 éves szünet utáni visszatérés mindig látványos, és természetesen nem mindegy, hogy milyen anyaggal rukkol elő ilyenkor egy művész. Morgan így fogalmazott:

Véleményem szerint, ha egy ilyen hosszú szünet után új zenével térsz vissza, annak nagyon fontosnak kell lennie. Ez olyan, mint egy nyilatkozat, ez lesz a bizonyítéka annak a kemény munkának, amit végeztél, egy újabb lépés előre a zenekarod örökségében. De azt hiszem, hogy az album minden nagyszerűsége és hangzása mögött csak négy ember van, akik megpróbálnak egy albumot írni. Amikor ilyen hosszú ideig távol vagy a zenétől, majd újra alkotni kell, nehéz visszazökkenni a folyamatokba.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.