Ha ma csak egy fuvolás hardcore breakdownt hallgatsz meg, az legyen a Speed új száma!

Nuskull Magazin

Nemsokára, egészen pontosan július 12-én érkezik a Flatspot Recordsnál az ausztrál Speed első nagylemeze. Az anyagról most befutott a második ízelítő a The First Test képében, ami megint csak nem hagy minket unatkozni: kicsivel több mint kétperces hossza ellenére akad benne hip hopos beat, funkos téma, meg persze a szokásos hácés döngölde, valamint egy olyan hangszer, amit tényleg senki nem látott jönni: egy fuvola.

Igen, a Speed simán megengedhette magának, hogy fuvolaszóval kísérjen le egy csontporlasztó breakdownt.

Az elkövető Jem Siow frontember volt, aki büszkén hirdeti úton-útfélen ázsiai gyökereit, és ezzel magyarázta a törékeny zenei eszköz felbukkanását egy alapvetően brutális közegben:

Emlékszem, hogy amikor 15 éves voltam, és apámmal beszéltem arról, hogy mit kezdjek az életemmel, ő csak annyit felelt, hogy „mondhatnám, hogy menj, csináld meg a matekleckédet, de inkább azt akarom, hogy írj pár riffet”, és ez a felvilágosult látásmód tehet arról, hogy 31 évesen egy hardcore-bandában zenélek, nem pedig könyvelő vagyok.

A legtöbb ázsiai ismerősömnek egészen más tapasztalatai vannak. Szeretnénk meghálálni azt a kiváltságos helyzetünket, hogy bebocsátást nyerhettünk ebbe a közegbe. Minden embernek megvan a saját egyedi története, és a hardcore sokkal különlegesebb lehet, ha minél többen érzik felhatalmazva magukat a csatlakozásra.

//www.youtube.com/watch?v=OO4TZcWDUO0

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.