„Bill was special and very gifted. He also worked at it very hard and was dedicated to making Warlord the best it could be. A very very original song writer.”

rattlead.hu

Bill and I met while I was playing a gig in 1980 I think with Russian Roulette in San Jose. We started taking and that was the first lineup. Bill and I could not find other players for quite awhile so he and I jammed for months just the two of us. That is where the Warlord sound came from.

That was Bill’s idea. He had an entire concept for the band that included songs for each memeber as well as movies and extravagant stage shows.

Not sure what two demos you are talking about, but we were constantly recording on our cassette deck. I am pretty sure DU was the first offical recording we did.

Yes, very short. We had a few different bass players come and go.

Yes, until Phlip Bynoe played bass, Bill was playing all of the bass.

We went into Ozz records where Brian Slagel worked. We knew he was starting a label. He put in a cassette of Winds of Thor and after 8 bars asked us if we wanted to be on Metal Massacre II.


Dave Watry-Archangel

Yes, Brian was just starting out and was very supportive. He did everything he could but one has to remember he was a very small label at the time. Just getting started.

No, just Metal Blade. It was really the only label that was interested.

Yes, DU is a classic Warlord recording. Very raw, inexpensive, but you feel the power and presence of the band.

At the time it only seemed like the glam style bands were getting good record deals. Everyone else seemed to be struggling and doing the best they could.

Yes, this was the first anyone had ever heard of Warlord.

That was a Metal Blade idea. Not sure if they did not want to do another album or what. I do not think in the beginning that Warlord was selling that much. Over the years the band grew in popularity but back in the beginning it was tough going.

This was just a soundtrack to the video we were going to do. DU is the first album we did. Cannons was not meant to be an album with all new material, but the soundtrack to use when we shot the video.

Cannons was done in a very very cheap studio. Engineer did not really know what he was doing and there were several tech problems as well as when we went to master it.

I am not sure if we did it live, or just drums and guitar then overdubbed.

It was supposed to only be the soundtrack for the video that we were going to use for promotion.

We were just playng what we wanted and what we loved. We were not paying attention to other bands or styles.

Warlord never had two songs that sounded close to each other. Again, we were just expressing musically what we liked.

Bill was an amazing sound writer. Even though some songs are a bit different in style, it is all Warlord and you can hear it a mile away.

It was not meant to be dark, but the video came out that way. We only acctually shot the songs 1 time and had to take what we got. Another problem in the Warlord past. Spent alot of time and money and at the end, the video is a one take with two cameras.

Mark Zonder-Thunder Child

I think the music is the high point. The combination of all the instruments is what is special. Bill and I just had a magic that you do not see alot. Nothing was ever forced.

Bill was special and very gifted. He also worked at it very hard and was dedicated to making Warlord the best it could be. A very very original song writer.

Yes, Bill was one of a kind.

Warlord never really fit in with any of the genres. I like to think that Warlord is kind of its own genre and has influencd many bands. We obviously were influenced by other bands before us.

Not really. Open to all kinds of music. Kind of judge each song by itself. Might like a song, but not the entire bands catalog.

Actually is was not live it was at Perkins Palace in Pasadena where we shot the video. The first actual big show was Wacken. Without a singer it was always difficult to play live.

He will be rememered by his fans as a great song writer. But he will be remembered by his friends as a great human being with a vision.

Warlord will be out playing the classic songs this summmer and would love to have everyone come out and experience the music of Warlord.

„Bill nagyon különleges és tehetséges volt. Emellett keményen dolgozott, és elkötelezett volt amellett, hogy a Warlordot a lehető legjobbá tegye. Egy nagyon-nagyon eredeti dalszerző.”

Bill és én akkor találkoztunk, amikor 1980-ban, azt hiszem, a Russian Roulette-tel játszottam egy koncerten San Joséban. Elkezdtünk zenélni, és ez volt az első felállás. Bill és én egy ideig nem találtunk más zenészeket, így ő és én hónapokig csak ketten jammeltünk. Innen jött a Warlord hangzás.

Ez Bill ötlete volt. Volt egy teljes koncepciója a zenekarra, amiben minden tagnak saját dalai voltak, valamint filmek és extravagáns színpadi show-k.

Nem biztos, hogy tudom, melyik két demóról beszélsz, de folyamatosan vettünk fel kazettás magnónkkal. Egészen biztos vagyok benne, hogy a DU volt az első hivatalos felvételünk.

Igen, nagyon rövid ideig. Volt néhány különböző basszusgitárosunk, akik jöttek és mentek.

Igen, amíg Phlip Bynoe nem játszott a zenekarban, addig Bill játszott az összes gitáron.

Elmentünk az Ozz Recordshoz, ahol Brian Slagel dolgozott. Tudtuk, hogy kiadót indít. Betett egy kazettát a Winds of Thorral, és 8 ütem után megkérdezte tőlünk, hogy szeretnénk-e szerepelni a Metal Massacre II. válogatáson.

William J Tsamis-Destroyer (R.I.P.)

Igen, Brian még csak akkor kezdte, és nagyon támogató volt. Mindent megtett, amit csak tudott, de nem szabad elfelejteni, hogy akkoriban egy nagyon kis kiadó volt. Éppen csak elkezdtük.

Nem, csak a Metal Blade. Tényleg ez volt az egyetlen kiadó, amelyik érdeklődött.

Igen, a DU egy klasszikus Warlord felvétel. Nagyon nyers, olcsó, de érzed a zenekar erejét és jelenlétét.

Akkoriban úgy tűnt, hogy csak a glam stílusú bandák kaptak jó lemezszerződéseket. Mindenki más úgy tűnt, hogy küszködik és a legjobbat hozza ki magából.

Igen, ez volt az első, amit bárki hallott a Warlordról.

Ez egy Metal Blade ötlet volt. Nem biztos, hogy nem akartak újabb albumot készíteni, vagy mi. Nem hiszem, hogy az elején a Warlord olyan sokat fogyott volna. Az évek során a zenekar népszerűsége nőtt, de az elején keményen ment.

Ez csak egy filmzene volt ahhoz a videokliphez, amit csinálni akartunk. A DU az első album, amit készítettünk. A Cannons-t nem egy teljesen új anyagot tartalmazó albumnak szántuk, hanem a soundtracknek, amit a klip forgatásakor használhattunk.

A Cannons egy nagyon-nagyon olcsó stúdióban készült. A hangmérnök nem igazán tudta, hogy mit csinál, és több technikai probléma is volt, ahogy akkor is, amikor masterelni mentünk.

Nem vagyok benne biztos, hogy élőben vettük fel, vagy csak a dobokat és a gitárt, aztán overduboltuk.

Úgy volt, hogy ez csak a klip hangsávja lesz, amit a promócióhoz akartunk használni.

Mi csak azt játszottuk, amit akartunk és amit szerettünk. Nem figyeltünk más zenekarokra vagy stílusokra.

A Warlordnak sosem volt két olyan dala, ami közel állt volna egymáshoz. Megint csak zeneileg fejeztük ki azt, amit szerettünk.


Rick Cunningham-Damien King II

Bill elképesztő zsonglőr volt. Még ha néhány dal stílusa kicsit más is, ez mind Warlord, és ezt egy mérföldről is hallani lehet.

Nem sötétnek szántuk, de a videón így jött ki. Igazából csak 1 alkalommal forgattuk le a dalokat, és azt kellett elfogadnunk, amit kaptunk. Ez problémás a Warlord múltjában. Rengeteg időt és pénzt költöttünk, és a végén a videón egy felvétel volt két kamerával.

Szerintem a zene a csúcspont. Az összes hangszer kombinációja az, ami különleges. Bill és én olyan varázslatos módon játszottunk, amit nem sokszor látni. Semmi sem volt erőltetett.

Bill különleges és nagyon tehetséges volt. Emellett nagyon keményen dolgozott, és elkötelezett volt, hogy a Warlordot a lehető legjobbá tegye. Egy nagyon-nagyon eredeti dalszerző.

Igen, Bill egyedülálló volt.

Diane Kornarens-Sentinel

A Warlord sosem illeszkedett igazán egyik műfajba sem. Szeretem azt gondolni, hogy a Warlord egyfajta saját műfaj, és sok zenekarra volt hatással. Nyilvánvaló, hogy minket is befolyásoltak az előttünk lévő bandák.

Nem igazán. Nyitottak voltunk mindenféle zenére. Valahogy minden dalt önmagában ítéltünk meg. Lehet, hogy tetszik egy dal, de nem az egész zenekari katalógus.

Valójában nem élőben volt, hanem a Perkins Palace-ban Pasadenában, ahol a videoklipet forgattuk. Az első igazi nagy show a Wacken volt. Énekes nélkül mindig is nehéz volt élőben játszani.

A rajongói úgy fognak rá emlékezni, mint egy nagyszerű dalszerzőre. De a barátai úgy fognak rá emlékezni, mint egy nagyszerű emberi lényre, akinek volt elképzelése.

A Warlord idén nyáron is játszani fogja a klasszikus dalokat, és örülnénk, ha mindenki kijönne és megtapasztalná a Warlord zenéjét.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.