Üres báb címmel megjelent a Pennhurst legújabb dala.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Friss dalt mutat be készülő második nagylemezéről a Pennhurst. A NuSkullon debütáló Üres báb már a harmadik előzetes az albumról, a másfél éve közzétett Szörnyszülött és a tavalyi klipes Újjáéledt után. „Az új számokból kitűnik, hogy a zenekar kicsit megreformálta és modernizálta a hangzását, hiszen míg az első albumon leginkább a nu metal és kiváltképp a Korn öröksége adta az irányvonalat, az új dalok már simán párhuzamba állíthatók a kortárs metal(core) vonulattal, például az Architects frissebb dolgaival is.” -írja Völgyesi Ádám a NuSkull szerkesztője.

Az Üres báb hátteréről a banda énekese, Csárádi Róbert mesél:

A dalszöveg, melyet részben a kafkai átváltozás inspirált, azt az üzenetet hordozza, hogy az emberek gyakran dugják homokba a fejüket, passzívan sodródva az árral, elfelejtve, hogy a saját életükért első sorban ők maguk a felelősek. Átváltozásuk szimbolikusan arra utal, hogy amíg arccal a homokban vegetálnak, érzékek híján fel sem fogják, mitől lettek még önhibájukból megfosztva. A szöveg helyenként szarkasztikus hangvételű, célja pedig az, hogy minél több arc emelkedjen ki a homokból.”

Pennhurst-Üres Báb:

A Pennhurst új albuma a Petőfi nagylemezprogram keretében készülhet el, a stúdiómunkálatok Simon István hangmérnök vezetésével a No Silence stúdióban zajlottak. A lemezmegjelenés őszre várható.

A zenekarnak két nyárindító koncertje lesz a következő hetekben:

május 31. –Budapest, Dürer Kert(+Mennydörgés, Light at Night)
június 14. –Jászberény, Szabadtéri színpad(+Tankcsapda)

 

Web: https://www.pennhurstband.com Facebook:   / pennhurstband   Instagram:   / pennhurstzenekar   Youtube:    / pennhurstband_official  

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.