Ghost – Megvannak a magyar helyszínek és dátumok

Hard Rock Magazin

A Ghost tavalyi amerikai turnéjának két telt házas buliján forogtak a kamerák, hogy elkészüljön a zenekar első egész estés mozifilmje, ami ötvözi a koncertvideót és a csapat webes sorozatának történéseit. Június végén a hazai mozikban is látható lesz a ’Rite Here Rite Now’.

A Ghost hazánkban is megmutatta már többször, hogy miért is váltak Svédország legjelentősebb színházi rock exportcikkévé. Most ezt az élményt a mozikban újra átélhetjük, ugyanis június 20. és 23. között a világ rengeteg pontján bemutatásra kerül a banda ’Rite Here Rite Now’ koncertfilmje.
A film a Ghost két telt házas, Los Angeles-i Kia Forumban tartott koncertje alatt került rögzítésre. A turné többi fellépésével ellentétben itt szigorú telefontilalmat vezettek be, hogy megakadályozzák a vakus fotózást és videók rögzítését. A ’Rite Here Rite Now’ azonban sokkal több, mint egy koncertfilm, a zenekar ‘Re-Imperatour U.S.A. 2023’ turnéjának két előadását ötvözi egy történettel, amely a zenekar régóta futó webisode-sorozatának a cselekményszálait veszi fel. Az eredmény teljesen egyedi, keveredik a fantasztikum a Ghost öt albumáról származó kedvencekkel, a rendkívül sikeres Mary On A Cross dal hús-vér előadása pl. összefonódik a színfalak mögötti történéssel, amikor kiderül, hogy Papa Emeritus IV jövője és sorsa a sorozatból megismert misztérium kezében van.

A film Tobias Forge ötletén alapul, Alex Ross Perry független filmes rendezésében valósult meg és a Trafalgar Releasing gondozásában kerül a mozikba. Tobias elmondta: „Amikor a Loma Vista Recordingshoz jöttünk, Tom Whalley vezérigazgató megkérdezte: »Mi a zenekar története?«. Én azt válaszoltam, hogy még nincs, de ha akarja, ki tudok találni egyet. Ez a film ennek a beszélgetésnek a gyümölcse.”
Alex Ross Perry rendező is nyilatkozott: „A film inspirációi a Sex Pistols ‘The Great Rock ’N’ Roll Swindle’ című filmjétől az animátor Ralph Bakshi munkásságán át a KISS ’Alive II’-ig terjednek.”
A rendező és a film operatőre, Robert Kolodny már többször dolgozott együtt a zenekarral, a Genesis-nóta feldolgozásának (Jesus He Knows Me) képi megvalósítása is a nevükhöz fűződik.
A bombasztikus, mégis intim filmes portréhoz kapcsolódóan egy soundtrack album is napvilágot lát július 26-án CD-n és vinylen, az előzetes Absolution című dal már meghallgatható az anyagról.

És a lényeg! A filmnek magyar premierje is lesz, június 20-án több magyar moziban bemutatásra kerül a film. Pontos kezdési időpontok még nincsenek, de a Cinema City Westend, a Cinema MOM, a Cinema City Alba – Székesfehérvár, a Cinema City Balaton – Veszprém, a Cinema City Miskolc és a Cinema City Szolnok multiplexekben látható lesz a mű. További információ, kezdési időpontok és jegyvásárlási lehetőség a film oldalán hamarosan.

Ghost

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.