Tool – Szombaton eldördült a startpisztoly

Hard Rock Magazin

Szombaton, Hannoverben kezdte meg a Tool 16 állomásos európai turnéját, a műsorukról készítettünk egy lejátszási listát, amely valószínűleg keveset fog változni június 13-ig, amikor a Budapest Arénában lépnek fel a Night Verses társaságában. 

A Tool lassan 5 éve turnézik a ’Fear Inoculum’ albummal, amelyre a 2006-os ’10,000 Days’ után több mint 13 évet kellett várni. A monstre koncertkörút újabb fordulója Hannoverben rajtolt el szombaton, a műsorral biztosra mentek.
A banda jó ideje híres az elképesztő kivitelű (és árú) merchandisig választékáról, egy-egy limitált cikkük akár több ezer dollárért forog az aukciós portálokon. A playlistünk után megtekinthető a kifejezetten a hannoveri koncertre készült turnéposzter, amely Alex Kuno műve, a szürreális alkotásairól híres művész több grafikát is készített már a Tool számára.
Hasonló egyedi kivitelű plakát a budapesti show-ra is készül, amely az aréna főbejáratától jobbra és balra lévő merch standon egyaránt kapható lesz (2022-es ár 25 000 Ft), viszont azt csak a jólértesült hardcore fanok fogják biztosan tudni, hogy melyik oldalon lesz elérhető ennek az egyetlen egy darab “doodle” változata, amelyet Adam Jones gitáros szokott összerajzolgatni, illetve a banda tagjai mind aláírnak. Ennek az ára két éve 900 dollár (!) volt.

A ‘Fear Inoculum’ lemez 2022-es hatalmas sikerű budapesti bemutatóját gyakorlatilag megismétli a zenekar június 13-án a Papp László Budapest Sportarénában, a Night Verses felvezetésével. A koncertre az olcsóbb három szektor jegyei már elkeltek, a többibe még kapható belépő a Funcode-nál az alábbi árazás szerint.
Az ártérképen szereplő VIP-jegyek közül elfogyott az elsősoros „Invincible”, de rendelhető még a „Pneuma” és a „7empest”, illetve a „Platinum” is, a VIP-szolgáltatások leírásából az utóbbi csomag részletezése változatlanul hiányzik, így nem lehet tudni, hogy milyen plusz jár 109.200 Ft-ért.
További infó a Facebook-eseményben.
Végül – de nem utolsósorban – ismét felhívjuk a figyelmet a lentebbi figyelmeztetésre, amelyet a 2022-es budapesti koncerten olyannyira komolyan vettek, hogy 57 nézőt végleg eltávolítottak a nézőtérről. Azokat is, akik ellenálltak.

Tool

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.