Bring Me The Horizon – Új album, disztópikus képekkel

Hard Rock Magazin

Nem semmi, ahogy minden előzetes beharangozás nélkül megjelent pénteken a Bring Me The Horizon új albuma, a ‘POST HUMAN: NeX GEn’. Bezzeg a június 17-i koncertjüket nem hallgatják el! Tali a Budapest Parkban!

A sheffieldi csapat új lemeze teljesen váratlanul jelent meg pénteken 0 órakor a digitális szolgáltatóknál, a fizikai hanghordozók (CD, LP) megjelenésére azonban szeptember 27-ig kell várni. Az viszont egyáltalán nem hallatszik a zenéjükön, hogy elveszítettek egy kulcsfontosságú tagot. A ‘POST HUMAN’ sorozat még 2020-ban kezdődött a ‘Survival Horror’-ral. Mivel négyrészes projektként hirdették meg, a rajongók izgatottan várták a második felvonást. Végül 2023 szeptemberére érkezett egy albumbejelentés, de ezt elhalasztották Jordan Fish távozása miatt, a 2024-es nyári megjelenési dátumok homályosak voltak, előzetes dallistát sem tettek közzé, ami aggodalommal töltötte el a rajongókat. A várakozásnak azonban vége, itt a Bring Me The Horizon új lemeze, a ‘POST HUMAN: NeX GEn’.

A késlekedés annak is köszönhető, hogy a koncepció gyorsan nagyobbra nőtt, mint ahogy azt az alkotók eredetileg elképzelték. A ‘POST HUMAN: Survival Horror’ hatalmas sikert aratott, ezért a folytatás elkészítése sokkal nagyobb felelősséget rótt rájuk. Az új album a felszín alatt rengeteg kibogoznivalót rejt azok számára, akik képesek felismerni azt. „Ez egy igazi konceptalbum, teljes narratívával, amely kapcsolódik az első lemezhez, de a koncepció el van rejtve benne – mondta Oli Sykes énekes. – Egyes embereket nem fog érdekelni, de mások  számára meg olyan lehet, mint egy könyv, amely megoldást ad a problémáikra. Rengeteg dolog van benne, némelyik elég világos, de sok minden rejtélyes. Az embereknek maguknak kell kibogozniuk.”

Reméljük, mindenki készen áll az újabb fejezetre, amelynek június 17-én mi is tanúi lehetünk a Budapest Parkban! Jegyeket a Live Nationön keresztül lehet vásárolni, 22 300 Ft-ért a küzdőtérre vagy 32 300 Ft-ért a teraszokra, további infók az esemény Facebook-oldalán.

‘POST HUMAN: NeX GEn’ dallista:

01. [ost] dreamseeker
02. YOUtopia
03. Kool-Aid
04. Top 10 staTues tHat CriEd bloOd
05. liMOusIne (közreműködik AURORA)
06. DArkSide
07. a bulleT w/ my namE On (közreműködik Underoath)
08. [ost] (spi)ritual
09. n/A
10. LosT
11. sTraNgeRs
12. R.i.p. (duskCOre RemIx)
13. AmEN! (közreműködik Lil Uzi Vert & Daryl Palumbo of Glassjaw)
14. [ost] p.u.s.s.-e
15. DiE4u
16. DIg It

Bring Me The Horizon

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.