Bál / Urachel: Felt​ö​rve a Felsz​í​nre (2024)

rattlead.hu

A sötét csillagként berobbanó Axafan (Márkó Zoltán) továbbra sem vesz alább a tempóból. A nemrég megjelent második Urachel album után rögtön itt van egy kiváló split album is, amit BÁL-lal közösen készített.

A három számos kiadvány két magyar és egy angol nyelvű nótát tartalmaz, mely közül utóbbi, a Burial at the Sea Urachel, míg a másik kettő BÁL szerzemény. Bár a két alkotó más-más megközelítésből hozta a saját nótáit, sok közös pont van bennük. Míg a Vér sokkal pszihedelikusabb dallamokkal operál, addig az Axafan nóta kicsit keveredik a black és a melodeath elemekkel. Bálint tuka-tuka dobja kiváló ellenpólusa Zoli kimértebb, több ritmussal operáló ütemeivel, de az énekek is remekül felismerhetőek, egyediek.

És mi a közös bennük? A kérlelhetetlenség és a megalkuvásmentesség. Mindkét alkotó a saját maga teremtette világában él és alkot. Bár mindkettejükben kiérződik a klasszikus északi black metál iránti tisztelet, mégis tökéletesen áthallik ki-ki melyik zenei érát favorizálja, ezt pedig tökéletesen a maguk ízlésére formálgatták, alakítgatták.

Hogy őszinte legyek, sokkal többet kaptam, mint amit vártam, és fekete szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi epikus dallamokat, vagy csak egy kis black & rollt szeretne hallani.

A kiadványt már beszerezhetitek a Bandcamp-en,

https://valentbaal.bandcamp.com/album/felt-rve-a-felsz-nre

Az ínyenceknek pedig még van lehetőségük beszerezni az igencsak korlátozott példányszámban elkészült CD-t is az urachel@freemail.hu címen.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.