House of Protection néven új bandát indítottak a Fever 333-ből kiszállt zenészek

Nuskull Magazin

Több mint másfél évvel azután, hogy Stephen Harrison gitáros (ex-The Chariot) és Aric Improta dobos (Night Verses) kiszállt a Fever 333-ből az ilyen esetekben előszeretettel hangoztatott „kreatív nézeteltérésekre” hivatkozva – és egyedül hagyva Jason Aalon Butler frontembert/énekest/mindenest, aki azóta teljesen új brigádot verbuvált maga köré -, a múlt héten lett először bármi annak nyoma, hogy a két arc egész idáig egy új projekten mókolt.

Most pedig megérkezett a House of Protection névre keresztelt formáció első dala, az It’s Supposed to Hurt, ami első hallásra nem igazán hasonlít a srácok egyik jelenlegi vagy korábbi bandájára sem. Olyan, mint egy nyersebb, punkosabb Bloc Party-dal, ami hiába hordja magán a kétezres évek második felének emblematikus jegyeit, meglepően jól működik rajta ugyanakkor a modern máz is – amihez a nemrég az Architects oldalán felbukkanó ex-BMTH-billentyűs/agytröszt Jordan Fishnek is vastagon köze van. Ha pedig azon gondolkoznál, hogy ki énekel a híresen csak gitáros Stephen és csak dobos Aric mellett, a válasz: senki, náluk a mikrofon.

Szerencsére már a zenekar első megszólalásakor választ kaptunk a kedvenc kérdésünkre, miszerint „honnan a név?”. Nos, innen:

Valami olyasmit akartunk felépíteni, ami a védelme alá veszi a kreativitásunkat és az ötleteinket, illetve mindenkit, aki jelen van a fellépéseinken.

Az említett fellépések dátumait egyelőre nem jelentették be, az viszont biztos, hogy Aric a Night Verses kötelékében Budapesten is fellép idén június 13-án, a Tool vendégeként.

//www.youtube.com/watch?v=EtnedrLD3Mw

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.