Öxxö Xööx – A spirituális kék lázadás

Fémforgács

A binárisan kódolt avant-garde metalt játszó francia Öxxö Xööx új lemezének kiadása előtt áll. + címet viselő negyedik stúdiólemezük a Lini Music kiadásában fog ki jönni szeptember 9-én. A kilenc dalos lemezről Dïrïün(X) daluk videója nézhető meg.

A + (The Opening of the Hypercube) egy spirituális kék lázadás, a hiperkocka megnyílását szimbolizálja. A lentebb látható borítókép a dualisztikus, digitális és matematikai mátrixunkra utaló technológia keveréke, az égi és a földi spiritualitás ellentétének szimbóluma. A szöveget emellett egy névtelen szerző „Spiritualités Célestes contre spiritualités terrestres” című könyve ihlette. Ez a spiritualitás két formája közötti konfrontációt képviseli: a démonok földi spiritualitását, akik ragadozó természetüket az anyagok és a technológia kiaknázásával töltik fel, amit ezek a nyomtatott áramkörök jelképeznek. Ezek adják a démonok égi spiritualitását, akik igyekeznek visszaszerezni angyali státuszukat. A megváltás, a megbocsátás és a hibáik kijavításának folyamatában vesznek részt azok, akik fellázadnak a bennük rejlő gonoszság ellen, amit a vízből készült katedrálisok jelképeznek.

A +, azt a vágyat jelöli, amiben elfogadjuk a pozitívumot, még ha ez nehéz is lehet. Szembe kell néznie az igazsággal, még ha az kemény és ijesztő is. Ez a szabadság iránti szeretet által motivált lázadás. Az Ÿ (ez előző lemez, mely a víz szimbolikájára épül) és a + a pokolból való felemelkedést szimbolizálja tűzön és vízen keresztül. Ez a krisztusi testtartás (Y) és Krisztus keresztjének (+) jelképe. A + az igazi Fény kiválasztását, a tesszekrakt megnyitását és a Föld elutasítását jelenti, ennek a mátrixnak, amely arra kényszerít bennünket, hogy ragadozó magatartást tanúsítsunk a túlélés érdekében. A megvilágosodás, a hely megtisztításának, a javításnak és takarításnak a szimbóluma. Ez annak a döntése, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyen vagyunk, ami ellentmond annak, amit a rendszer ezzel a „kaptár-elmével” próbál létrehozni, hogy szabványosítsa az emberi elmét, hogy a világ valóságának egyetlen felfogását alkalmazza. 

Lázadás az egyedülállóságunk visszaszerzése, a lelkünk megmentése ettől a földi zsarnokságtól. Mint Öxxö Xööx minden albumán, a dalszövegek „Öx”-en, a „lélek nyelvén” szólalnak meg, amelyet Öxxö Xööx (Laurent Lunoir) készített. Az album újdonsága a számos francia nyelvű szövegrész jelenlétében rejlik.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.