Fu Manchu – Nálunk működnek a torzítás nélküli riffek

Fémforgács

Hat év után új lemezével tér vissza a legendás amerikai stoner csapat, a Fu Manchu. Új lemezük, ami sorban a tizennegyedik, a The Return Of Tomorrow címet kapta és június 14-én fog megjelenni a zenekar saját At The Dojo kiadójánál.

Ha zenét hallgatok, vagy csak súlyosat szoktam, semmiféle belekevert lágyság nélkül, vagy csak lágyabb dolgokat, súlyos momentumok nélkül.” – mondja az albumról Scott Hill énekes/gitáros. „Sok zenekart ismerek, akik előszeretettel vegyítik a két oldalt, korábban nálunk is előfordult hasonló, de én a magam részéről vagy ezt, vagy azt hallgatom. Így aztán arra jutottunk, hogy készíthetnénk egy dupla albumot hét súlyos, torzított témával az egyik felén és hat lágyabb tétellel. Hátha így kiderül, hogy kizárólag én szeretem egymástól elkülönítve hallgatni a két oldalt. Egyenként mindkét album 25-30 perces, tehát egyben kiadják a teljes lemezhossznyi időt, de külön-külön egyik sem túl hosszú. Eleve csak kevés lágyabb témát írunk a Fu Manchuban, ám sok riffünk torzítás nélkül is működőképes.”

A 13 dalos lemezről elsőként Hands Of The Zodiac című daluk ismerhető meg.

Fu Manchu – The Return Of Tomorrow

(At The Dojo)

1. Dehumanize

2. Loch Ness Wrecking Machine

3. Hands Of The Zodiac

4. Haze The Hides

5. Roads Of The Lowly

6. (Time Is) Pulling You Under

7. Destroyin’ Light

8. Lifetime Waiting

9. Solar Baptized

10. What I Need

11. The Return Of Tomorrow

12. Liquify

13. High Tide

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.