Kult-kör: RockCsé Allstarz és ami mögötte van (2024)

MÖGÖTT

Ez nem egy áprilisi tréfa. Ugyan a lemezlovasság nem tud meghatni , amit ezek a srácok csinálnak after party gyanánt, az már-már epikus, nemhiába terjednek, mint a vírus, és válnak egyre gyakoribb, vagy akár kötelező vendégeivé az underground fesztiváloknak, eseményeknek. Ha valamit őszintén csinálsz, az végülis organikusan tud működni, nem? Az apokalipszis-trióval még a Nuskull- szülinapon ültünk össze, hogy elmeséljék végre, mi a RockCsé-életérzés afrodiziákuma, és mi hajthat még ki ebből. Spoiler: csupa jó....

Mai témánk nem éppen szokványos, bár elég régóta képezitek szerves részét az undergroundnak. Első körben arról meséljetek, miként is indult ez az egész RockCsé-történet? Fogadjunk, hogy a Vittulához van köze.

Bobby: Nyilván. Egyébként igazából borzasztóan egyszerű és nagyszerű az egész történet. Ki kellett találnom egy programot a Vittulába, ahol pultoztam, és azóta is dolgozom, akkor jött ki a Slipknot új lemeze, csütörtök volt, úgyhogy beugrott, hogy akkor legyen egy release party a Slipknot-album kapcsán. Ez volt 2019-ben.  De az egész kiindulópontja, amitől kedvet kaptam, hogy volt egy metal Halloween-buli még korábban, ugyanitt, ami szintén épp csütörtökre esett. Abbath-sminkben toltam egész éjszaka, bömbölt a metal, és láttam, hogy kajálják.

Kedden már megszokottan jazz van a Vittulában, ezek után úgy voltam vele, akkor legyen a csütörtök a rocké, nézzük meg, hogy működik. Az egész lényege az volt, hogy minden alkalom tematikus lesz, nem csak benyomok egy random Spotify-listát, hanem az adott témába illeszkedő kedvenceimet válogatom össze. A hét elején ugye kikerül a Vittula heti menü, nagyjából látták, milyen keretek közt fog ez menni, aztán, egyszercsak elszabadult a dolog, és közszájon elkezdett terjedni, hogy „tudjátok, van az a rock csütörtök”, aztán RockCsé lett belőle. Ez nem egy kitalált név, hanem kapott.  Az egész szellemiségét is nagyjából az adja, ahogy a neve is született, úgy terjedt, szájról, szájra, mint a herpesz.(nevet)

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) MÖGÖTT nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.