Joe Bonamassa – Koncertalbum nagyzenekarral

Hard Rock Magazin

Rendhagyó Joe Bonamassa-album érkezik májusban, ugyanis – pályafutása során először – egy nagyzenekari kísérettel játszott koncert felvétele jelenik meg.

Blues, rock, 40 tagú nagyzenekar egy fellépésen – ezt kínálja Joe Bonamassa a május 17-én megjelenő ’Live At The Hollywood Bowl’ albumán. Új utakra tévedt a gitáros, ugyanis szimfonikusokkal még nem lépett színpadra, másrészt ez volt a debütálása a legendás Los Angeles-i arénában, a Hollywood Bowlban. A felvételt tavaly augusztusban rögzítették, a hangszerelésben olyan nagy nevek, mint Trevor Rabin és David Campbell is segítettek.
„Kevés olyan koncert volt az életemben, amely ennyire kifejezi, hogy milyen utat tettem meg zeneileg. 2003-ban Los Angelesbe költöztem a több lehetőség és olcsóbb megélhetés reményében. Az első koncertem a The Mint nevű helyen zajlott, ahol a közönség öt barátomból állt. Többször is játszottam a The Greek Theatre-ben, de a Bowl mindig csak álomnak tűnt. Soha nem felejtem el az amfiteátrum méreteit, a nagyzenekart és magát a koncertet. Hálás vagyok, hogy filmen is rögzítettük életem e nagyon különleges élményét.”

Kevin Shirley producer így jellemezte az új albumot: „Egy olyan zsenivel, mint Joe Bonamassa, a stúdióban szerzett tapasztalatok varázslatosak lesznek a színpadon. A korábbi koncertek kihívásait is felülmúlva olyan mestereket vontunk be a produkcióba, mint Trevor Rabin vagy David Campbell és a mércét még magasabbra tettük. Az eredmény egy moziszerű koncertélmény, amely Joe példa nélküli rangját bizonyítja a blues szcénában.”
A hazai forgalmazóknál jelenleg CD+DVD és a CD+Blu-ray kombók előrendelhetők, a dupla LP egyelőre csak tengerentúli importból szerezhető be.

’Live At The Hollywood Bowl’ dallista:

CD

01. When One Door Opens Overture
02. Curtain Call
03. Self-Inflicted Wounds
04. No Good Place For The Lonely
05. Ball Peen Hammer
06. The Last Matador Of Bayonne
07. Prisoner
08. If Heartaches Were Nickels
09. The Ballad Of John Henry
10. Twenty-Four Hour Blues
11. Sloe Gin

Vinyl

A1 When One Door Opens Overture
A2 Curtain Call
A3 Self-Inflicted Wounds
B1 No Good Place For The Lonely
B2 Ball Peen Hammer
B3 The Last Matador Of Bayonne

C1 Prisoner
C2 If Heartaches Were Nickels
D1 The Ballad Of John Henry
D2 Twenty-Four Hour Blues
D3 Sloe Gin

DVD és Blu-ray

01. Running (Intro)
02. When One Door Opens Overture
03. Curtain Call
04. Self-Inflicted Wounds
05. No Good Place For The Lonely
06. Ball Peen Hammer
07. The Last Matador Of Bayonne
08. Prisoner
09. If Heartaches Were Nickels
10. The Ballad Of John Henry
11. Twenty-Four Hour Blues
12. Sloe Gin
13. Grecian Urn (Credits)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.