Markó Ádám és a Tool esete

Hard Rock Magazin

Markó Ádám dobost leginkább a Special Providence, a Kaltenecker-Marko, a Useme és a Cloud 9+ tagjaként ismerhettük meg, most viszont a nyáron a Toollal Európában turnézó Night Verses gitárosának – Nick DePirrónak – egyik dalát „hangszerelte meg”, nem is akárhogyan.

Június 13-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik a Tool, előzenekarként a Night Verses lép fel előttük. A banda gitárosa Nick DePirro, akinek hatalmas mennyiségű, érdekes, saját zenei anyaga található meg a Bandcampen. Ezek egy része kísérletezős darab vagy dalötlet, de bőven vannak a repertoárban kidolgozott tételek és kész lemezek is.
Az egyik ilyen EP-t ’Loop Pack 2021’ néven publikálta Nick a következő megjegyzéssel: „Ezek csak gitáros számok, örülök neki, ha bárki, bármilyen hangszeren rájuk játszik, szóval töltsétek le és jammeljetek rá! Arra is bátorítok mindenkit, hogy készítsen belőlük remixeket, legyetek kreatívak! Tageljetek be, ha bármit posztoltok ezek felhasználásával, így én is láthatom vagy hallhatom!”

Markó Ádám a minialbum Blue című dalát szúrta ki magának, és dobjátékával tette teljessé a számot, a kooperációról a következőket mondta el nekünk: “Régóta követem DePirro munkásságát, szerintem az egyik legegyedibb dallamvilágú gitáros manapság, aki zseniálisan ötvözi az ambient és prog metál dolgokat. Még a Special Providence révén ismerkedtünk meg az online térben, nagyra tartotta a zenekar munkásságát, innen az ismeretség. A Bandcampen vannak »drumless« anyagai, és több dalát megcsináltam már, de ez abszolút kedvenc eddig. Nagy öröm, hogy a Sonor és Meinl hangszergyártó szponzorok mellett ő is megosztotta a videót.”

Öszehasonlításképpen itt van Nick DePirro csupasz, „drumless” verziója is:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.