Myrath – A zene a lélek orvossága

Hard Rock Magazin

A hitüket vesztett katonákról szóló Candles Cry az ötödik kislemezdal a Myrath rövidesen megjelenő új anyagáról, amellyel arra buzdítják az embereket, hogy a zene segítségével szakadjanak ki a hétköznapokból.

Már csak két hét van hátra az új Myrath-album, a ’Karma’ megjelenéséig. A tunéziai csapat 4 előzetes után ismét leszállított egy klipes dalt, Belgrádban forgattak videót a Candles Cryhoz. Kevin Codfert (Adagio), a formáció francia billentyűse és producere így mesélt a dalról: „Azért különleges számomra, mert ebben hallható az első duettem Zaherrel. Eredetileg nem így terveztük, de amikor megmutattam neki a refrént, azt mondta, »imádom a hangodat, úgyhogy rajta, énekeld inkább te!« A nóta átvitt értelemben a szabad akarat elvesztéséről szól, a katonákról, akik már nem tudják, hogy pontosan milyen ügyet is szolgálnak.”

A Candles Cry a belső konfliktusokról szól, amelyek negatívan is hathatnak az emberre, ha figyelmen kívül hagyja azokat. A zenekar tagjai szilárdan hisznek abban, hogy a zene a lélek orvossága, és arra buzdítják az embereket, hogy a segítségével szakadjanak ki a hétköznapokból.
Pär Sundström, a Sabaton basszusgitárosa is megszólalt a ’Karma’ kapcsán: „A Myrath talán az egyik legalulértékeltebb zenekar. Az új lemezük nagyon izgalmas, van benne valami frissesség, amihez remek színpadi show társul. Wackenben egy olyan apró színpadon játszottak, ahova senki sem hoz mást gitárokon és erősítőkön kívül. Ők kétkamionnyi felszereléssel érkeztek, és elképesztő műsort adtak!”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.