Roger Waters ezúttal Bonóba szállt bele

Hard Rock Magazin

Roger Waters újabb erős nyilatkozatot tett, ezúttal Bonót, a U2 frontemberét szemelte ki egy neki nem tetsző Las Vegas-i Sphere-felkonf miatt.

Roger Waters soha nem rejtette véka alá Izraellel szembeni kritikus hozzáállását. Még ősszel történt, hogy Bono, a U2 vezéregyénisége kifejezte szolidarítását az izraeli nép iránt a Hamász terrortámadása után:
„Annak fényében, hogy tudjuk, mi történt Izraelben és Gázában, egy dal az erőszakmentességről nevetségesnek tűnhet, de az imáink mindig is erről szóltak, a dühünk is ez irányba mutat. Szóval énekeljetek velünk, azokért a kölykökért, akik sosem mehettek haza arról a zenei fesztiválról.”
Így vezette fel Bono a Las Vegasi Sphere-ben az egyik koncerten a U2 nagy slágerét, a Pride-ot, amelynek szövege eredetileg Martin Luther King meggyilkolásáról szól, ám a sorokat ezúttal az október 7-i eseményekhez igazították:
„Kora reggel, október 7-én a nap felkel a sivatag egén…Dávid csillagai ragyogtak. Bár az életed elvették, de a büszkeséged megmaradt”
Hónapokkal később Watersnek ez valamiért eszébe jutott és a következőt nyilatkozta az Al Jazeera televíziónak: „Valaki igazán odamehetne Bonóhoz, és a bokájánál megfogva fejjel lefelé jól megrázhatná, hogy nem kellene ilyen nagy rakás szarként viselkednie”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.