AC/DC – Három újabb dátummal gazdagodott a turné

Hard Rock Magazin

Az AC/DC 8 év után indul újabb turnéra Európában. Pénteken kezdődött a jegyértékesítés, de máris 3 újabb koncertet jelentettek be a nagy érdeklődés miatt.

A legendás AC/DC ‘Power Up’ Európa-turnéja 8 év után az első, és a legutóbbin is nélkülözniük kellett Brian Johnson énekest, akit akkor Axl Rose helyettesített. Tavaly 7 év után először október 7-én léptek fel a Power Trip fesztiválon a kaliforniai Indióban. Brian Johnson visszatért, ahogy a visszavonulását már korábban bejelentő Cliff Williams is, de Phil Rudd nem tartott velük, állítólag az amerikai vízummal voltak problémái. Ennek viszont némileg ellentmond, hogy most is nélküle kelnek útra.

Az AC/DC 2009. március 23-án járt utoljára Magyarországon, a Budapest Sportarénában adtak telt házas koncertet, sajnos az akkori felállásból idén már csak ketten térnek vissza Európába: Angus Young gitáros és Brian Johnson énekes. Malcolm Young 2017-es halála óta egy unokatestvér, Stevie Young játszik ritmusgitáron, Phil Rudd helyett a tavaly kipróbált – és úgy látszik, bevált – dobos, Matt Laug érkezik a csapattal, Cliff Williams viszont úgy látszik, csak arra az egy tavalyi bulira ugrott be, a turnézástól valóban visszavonul, a zenekar őt Chris Chaney basszusgitárossal helyettesíti.

Az 56 éves Laug amerikai dobos, aki számos zenésszel játszott már, többek közt Alanis Morissette-tel, Alice Cooperrel és a Slash’s Snakepittel. 2001-ben épp Slash bandájának dobosaként játszott az AC/DC előtt a ‘Stiff Upper Lip’ turnén. Chaney leginkább a Jane’s Addiction basszusgitárosaként és Alanis Morissette turnézenekarának tagjaként ismert.

A korábban bejelentett turnédátumok közt már eddig is több duplázás volt, a most bejelentett 3 új dátum nem jelent új helyszíneket, viszont a nagy érdeklődés miatt Sevillában, Drezdában és Hannoverben is kétszer lépnek fel. Szóval rohamosan fogynak a jegyek, a bécsi koncertek közül is már csak a második napra, a legrosszabb ülőhelyekre (Sitzplatz Kategorie 3) van jegy, velünk viszont akár még kiemelt állóhelyre is jöhetsz Pozsonyba.

(A címlapon Christie Goodwin felvétele.)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.