Dante Isteni színjátéka inspirálta a Boundaries új lemezét

Nuskull Magazin

Nincs bírás a connecticuti Boundarieszel: miután a második lemezük, a 2022-es Burying Brightness felhelyezte őket a metalcore-térképre, a banda egy pillanatot se fecsérelt el, hanem mindjárt le is szállította annak folytatását. A Death Is Little More március 29-én jelenik meg a Periphery arcai által működtetett 3DOT Recordingsnél.

Azon túl, hogy az albumon a Kublai Khan, az Alpha Wolf és az Invent Animate frontemberei vendégeskednek, illetve hogy az összes stúdiós munkafolyamatot Randy LeBoeuf (Every Time I Die, Gideon, The Acacia Strain) felügyelte, maga az anyag egy elég érdekes forrásból merít ihletet, mégpedig Dante Alighieri híres Isteni színjáték című elbeszélő költeményének első színteréből, a Pokolból. A koncepcióról a banda énekese, Matt McDougal mesél:

Az első énekben, melynek címe A sötét erdőben, Dante azt pedzegeti, hogy a halál nem sokkal rosszabb, mint leélni egy olyan keserű életet, ami leginkább egy kietlen, lelketlen vadonra hajaz. Ezt az ideát vettem alapul a lemezhez, ami az élet legnehezebb pillanatairól szól, amikor nem kívánsz véget vetni az életednek, de annyira stresszes és túlhajszolt vagy, hogy ha véged lenne, az is csak egy sokadik kellemetlenség lenne a listán.

Mutatjuk a dallistát a lemezhez, illetve lejjebb az első ízelítő, az Easily Erased klipjét.

  1. Turning Hate Into Rage
  2. Darkness Shared
  3. Like Petals From a Stem
  4. Easily Erased
  5. Cursed to Remember
  6. Death Is Little More
  7. A Pale Light Lingers (feat. Lochie Keogh – Alpha Wolf)
  8. Face the Blade
  9. Scars on a Soul
  10. Blame’s Burden (feat. Marcus Vik – Invent Animate)
  11. Blood Soaked Salvation (feat. Matt Honeycutt – Kublai Khan)
  12. Inhale the Grief

//www.youtube.com/watch?v=g_WPRT3-ui8

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.