Marcello’s Mystical Mind – búcsúzó klip

Fémforgács

A 2009-ben alakult progresszív rock zenekar, a Marcello’s Mystical Mind már nyáron bejelentette, hogy felfüggeszti a működését, de a méltó búcsúra mostanáig kellett várni: a talán legslágergyanúsabb daluk akusztikus verzióját ezúttal duett formában hallhatjuk. A hangszerelés is új, az eredetileg gitárokra épülő dalt érzékeny zongoraszólam gazdagítja, amelyet a vendégénekes, Kálmán Kata (Perfect Symmetry) szárnyaló hangja tesz teljessé. Érdekesség, hogy ez a változat néhány éve élőben is hallható volt a szigetvári ProgCamp fesztiválon, ahová a két együttes ismeretsége is köthető. A közönség lelkes fogadtatása miatt választotta az MMM ezt a különleges felvételt hattyúdalnak:

Valami nagyon összeállt abban a pár pillanatban, Kata csodálatos énekével kiteljesedett az egyébként is elég érzelemdús dal. Konkrétan többen megkönnyezték a nézőtéren. Már csak ezért a kivételes együttműködésért is kár lett volna, ha fiókban marad.” – magyarázta a döntést Török Viktor énekes.

Az MMM pályafutása során számos fesztivál, köztük a legjelentősebb hazai progresszív rock
kezdeményezések (ProgHeaven, ProgCamp, 7/8 Feszt, Moonhead Prog Fest) fellépője volt,
előzenekarként a Special Providence-t is erősítették, illetve a Fülesbagoly Tehetségkutató többszörös díjazottai. A cizelláltabb rockzene kedvelőinek azért továbbra is érdemes lesz figyelni az együttes online felületeit, mert a jövő évre új néven, új felállásban, új dalokat ígérnek – árulta el a gitáros/zeneszerző Tarcza Vilmos.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.