Amerikai kiadónál jön a veszprémi Escalate új lemeze, itt van két új szám

Nuskull Magazin

A nyáron kiadott két friss szám után újabb dalpremierekkel és egy lemezbejelentéssel is előállt a veszprémi Escalate. Már a kanyarban van a straight edge hardcore/metalcore-banda első nagylemeze, a Consequences, ami nem kis meglepetésre már nem szerzői kiadásban, hanem a dél-kalifornai New Age Records (Strife, Unbroken, Outspoken stb.) gondozásában fog megjelenni. Az album itthon lett felvéve, viszont a maszterelését nem kisebb név végezte, mint Scott Crouse, az Earth Crisis gitárosa.

A nyolcszámos lemezről a legutóbbi két dal mellé szinte egyszerre érkezett két újabb előzetes tétel, ezek közül az If a Tree Falls a No Echo magazinnál debütált, a No Absolution pedig egy jótékonysági válogatáslemezre került fel. Az A Homeland Denied: A Compilation for the Palestinian Liberation című anyag a gázai támadások sérültjeinek támogatásával foglalkozó MECA for Peace szervezetet hivatott megsegíteni, ehhez a banda az alábbiakat fűzte:

Mario (Malignant) és Ozan (xRISALEx) összefogtak, hogy kiadjanak egy válogatást, amire a világ minden pontjáról kértek fel hardcore/punk/metal zenekarokat, pl. olyan nagyobb neveket is, mint a Twitching Tongues és a Terminal Nation, a saját bandáik mellett. Az egészet az izraeli-palesztin konfliktus hívta életre, annak is a magyar médiában nem igazán tárgyalt része, a palesztin áldozatok növekvő száma, a felnőttek és gyerekek kitelepítése. A Racetraitor énekeséhez közeli szervezetet szeretnék/szeretnénk támogatni minden bevétellel, akik a palesztin gyerekeken segítenek a háborús területeken és Szíriában, és elítélni az izraeli hadsereg és vezetés agresszióját, azonnali tűzszünetet követelve.

Ha külön is támogatni szeretnéd a fentebb említett célokat, azt a szervezet oldalán megteheted.

Az Escalate debütlemezének egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, de az biztos, hogy a Consequences fizikai formátumban is elérhető lesz, úgyhogy mindenképpen figyeld a zenekar különböző felületeit, ha szeretnél tőlük egy vinylt is beszerezni. Az eddig hallottak alapján bizony nagyon úgy néz ki, hogy a veszprémiek már év elején agyonverik a hazai mezőnyt – kíváncsian várjuk a többi versenyzőt.

A zenekar következő koncertje február 3-án a Gólyában lesz a Reaction fanzine buliján, osztrák, szlovák és hazai bandák társaságában. Február 10-én pedig Bécsben lépnek fel a szombathelyi Liberal Youth oldalán.

//www.youtube.com/watch?v=6tC0erxq6Hk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.