Kariti – Az álom érzése

Fémforgács

Február 2-án adja ki új albumát a komor atmoszférákkal átitatott, gyászos hangulatú ambient folkot játszó Kariti. A zenekar neve egyházi szláv nyelven „halottakat gyászolni”, a zenekar vezető egy orosz származású olaszországi művésznő, aki debütáló lemezét 2020 szeptemberében jelenet meg Covered Mirrors címmel. Ezt a Lay Bare Recordings gondozásában hamarosan megjelenő második lemeze, a Dheghom követi. A lemezéről elsőként SON (COH), valamint A Mare Called Night dalainak videóit osztotta meg az alábbi mondanivalókkal:

A SON angolul fiúgyermeket jelent, oroszul, anyanyelvemen pedig álmot. A SON mese az elpusztíthatatlan kapcsolatról, amely még ha fizikai formájában – hirtelen – meg is szűnik, csak a reményt hagyja hátra, hogy az álmokban visszatérhessen. Soha nem múlik el, akárcsak az északi hajnal félénk fénye, amely utat tör magának a sivárságon.

A Mare Called Night némileg más… itt új hangzási területeken kísérleteztem. A célom az volt, hogy újrateremtsem az álom homályos érzését, amihez a kavargó szél hangjához hasonló zajokat, hullámokat adtam hozzá. Akik szeretik az égő fa illatával és a hóról visszaverődő holdfényét érezni fogják a dal mély lírai tartalmát.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.