„Starting from the fact that BLAX band represents a family where every musician is a member of it with a specific role”

rattlead.hu

Hello Blax! Tell us the story of your creation.

Hi all, we are BLAX band! Our adventure started in March 2020 when our singer and songwriter Giampaolo Polidoro, alias Blax, started to collaborate with our guitarist Marco Fanella, alias Hektor, for the recording of the first demotape which later became the music you can listen through our album “Meravilia” recorded during 2021. The BLAX project became a family in 2022 when the drummer Massimiliamo Bergo (alias Argex), the bass player Giulia Balestrieri (alias Katla), and the guitarist Emil Dellantonio (alias Hexen) joined the band.

Why did you decide the name BLAX? Is there any special meaning behind this name?

The name was spontaneously born while trying to grasp in its meaning between dark and black, intending a “black” soul.

Do you play any specific music genre?

The most appropriate way to call our music is “Hard Goth” as the gothic influences meet a hard rock inspired sound.

What is your latest release?

Our last release is the album “Meravilia” which is thought as a concept album as the songs are meant to tell the stories around BLAX family, so a central narrative is present in the album. Starting from the fact that BLAX band represents a family where every musician is a member of it with a specific role, “Meravilia” represents the place where this family live, as you can image from the album cover.

Do you plan to release any new video in the next few months?

Yes! A new video will be released in January 2024! It will be the representation of the song “Shady Life” from the album “Meravilia”.

What are you plans for 2024?

We are working on the new album, we will record it during 2024. Very excited about Touring and playing live around the world, we have several dates planned for very nice festivals around Europe.

What was your biggest moment as a band in 2023?

The Masters of Rock Festival in Czech Republic was the most important live show we participated during 2023, and also the first international festival for us. It was amazing sharing our music with the world, and for sure the biggest moment as a band in 2023.

Do you prefer to write music or to play live?

Can’t choose really! But maybe playing live cause the most amazing thing of music is sharing passion and sentiment with people who are listening.

What is the purpose of your band?

What we want is to play for all people who can appreciate our compositions, letting them be part of the BLAX family, because sharing the same passion for music is what make us a family.

Thank you Blax! Leave a wish for 2024!

Our wish is to complete the new album as want and playing around the world as much as possible. Thank you!

Abból kiindulva, hogy a BLAX zenekar egy családot képvisel, ahol minden zenész egy-egy tag, akinek meghatározott szerepe van

Hello Blax! Mesélj nekünk a születésetekről.

Sziasztok, mi vagyunk a BLAX zenekar! Kalandunk 2020 márciusában kezdődött, amikor az énekesünk és dalszerzőnk, Giampaolo Polidoro, alias Blax, elkezdett együttműködni gitárosunkkal, Marco Fanellával, alias Hektorral az első demókazetta felvételéhez, amelyből később a 2021-ben felvett „Meravilia” című albumunk született. A BLAX projekt 2022-ben vált családdá, amikor a dobos Massimiliamo Bergo (alias Argex), a basszusgitáros Giulia Balestrieri (alias Katla) és a gitáros Emil Dellantonio (alias Hexen) csatlakozott a bandához.

Miért döntöttetek a BLAX név mellett? Van valami különleges jelentés a név mögött?

A név spontán született, miközben megpróbáltam megragadni a sötét és a fekete közötti lényeget, végezetül egy „fekete” léleknél kötöttem ki.

Játszotok valamilyen konkrét zenei műfajt?

A legmegfelelőbb a zenénket „Hard Goth”-nak nevezni, mivel a gótikus hatások találkoznak egy hard rock ihlette hangzással.

Mi a legújabb kiadványotok?

A legutóbbi kiadványunk a „Meravilia” című album, amit koncept albumnak gondolunk, mivel a dalok a BLAX család körüli történeteket hivatottak elmesélni, így egy központi narratíva van jelen az albumon. Abból kiindulva, hogy a BLAX zenekar egy családot képvisel, ahol minden zenész egy-egy tag, akinek meghatározott szerepe van, a „Meravilia” azt a helyet képviseli, ahol ez a család él, ahogy azt az album borítójáról is láthatod.

Terveztek új videoklipet a következő hónapokban?

Igen! 2024 januárjában új videó jelenik meg! Ez a „Shady Life” című dal bemutatása lesz a „Meravilia” című albumról.

Mik a terveitek 2024-re?

Dolgozunk az új albumon, 2024 folyamán vesszük fel. Nagyon izgatottak vagyunk a turnézás és az élő fellépések miatt szerte a világon, több dátumot is tervezünk nagyon remek kis fesztiválokra Európa-szerte.

Mi volt a legnagyobb pillanatotok zenekarként 2023-ban?

A csehországi Masters of Rock Fesztivál volt a legfontosabb élő show-bemutatónk, amin részt vettünk 2023-ban, és egyben az első nemzetközi fesztivál is volt számunkra. Csodálatos volt megosztani a zenénket a világgal, és minden bizonnyal ez volt a legnagyobb pillanat zenekarként is 2023-ban.

Inkább zenét írni vagy élőben játszani szeretsz?

Nem igazán tudok választani! De talán élőben játszani, mert a legcsodálatosabb dolog a zenében az, hogy a szenvedélyt és az érzéseket megoszthatjuk az emberekkel, akik hallgatják.

Mi a zenekarotok célja?

Azt szeretnénk, hogy minden olyan embernek játsszunk, aki értékelni tudja a szerzeményeinket, és hagyjuk, hogy a BLAX család részévé váljanak, mert a közös zenei szenvedély az, ami családdá tesz minket.

Köszönjük Blax! Kívánj valamit 2024-re!

Az a kívánságunk, hogy az új albumot úgy fejezzük be, ahogy szeretnénk, és minél többet játsszhassunk a világban. Köszönjük!

Promoter:

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion

BLAX:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083052804776

https://www.instagram.com/blax_band_/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.