Borknagar – Tovább az epikus úton

Fémforgács

2024. február 23-án Fall című új nagylemezével tér vissza a Borknagar. A norvég avantgárd/progresszív black metal úttörőinek ez lesz a tizenkettedik stúdióalbuma, amin nyolc vadonatúj epikus dal kap helyet, összesen 54 percben.

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy bejelenthetjük Fall című tizenkettedik albumunkat, amely zenei utazásunk újabb fejezetét jelenti.” – mondta az alapító/gitáros, Øystein G. Brun. – „A Fall sok szempontból a True North folytatásának tekinthető, de mint mindig, most is tovább és egyre messzebbre haladunk a még szélesebb és kihívásokkal teli horizontok felkutatása érdekében. Zeneileg továbbra is hűségesek vagyunk örökségünkhöz, de kétségtelen, hogy tűzön és jégen keresztül sétáltunk annak érdekében, hogy eljussunk az eddigi legmagasabb csúcsunkra. Bár a Fall rengeteg zenei és szövegi gondolatot jelenít meg, az album alapvető témája az élet legszélsőségesebb területeinek lenyűgözöttsége és megbecsülése köré épül. A létezésünk hatalmas perifériáján található helyekről és lényekről szól, amelyeket csak nagyon kevesen láthatnak vagy ismerhetnek meg, de mégis alapvető fontosságúak a létünk szempontjából.

A lemezről elsőként Summits daluk vizuális videóját osztották meg, amiről Øystein G. Brun így beszélt:

Attól a naptól kezdve, hogy megszülettél, a természet mindent megtesz azért, hogy a földbe döngöljön. Az önmagadért folytatott magányos küzdelem, vagy az egész élet hatalmas küzdelme végül belülről, vagy kívülről le fog rombolni téged. De az idő röpke pillanata alatt, amíg kitartunk, mindannyian a saját létezésünk legfőbb magaslataira törekszünk. A Summits című első kislemezünk a hamarosan megjelenő Fall albumról az életnek ezt az örök drámáját veszi górcső alá, ahol a dráma kibontakozik az élet peremén.

Borknagar – Fall

(Century Media)

1. Summits

2. Nordic Anthem

3. Afar

4. Moon

5. Stars Ablaze

6. Unraveling

7. The Wild Lingers

8. Northward

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.