David Gilmour – 2024-ben új albumra számíthatunk

Hard Rock Magazin

David Gilmour, a Pink Floyd gitároslegendája a stúdióban egyengeti új albumának dalait, ezt felesége és szerzőtársa, Polly Sampson is megerősítette.

A 2015-ben kiadott ’Rattle That Lock’ után várhatóan jövőre megjelenik David Gilmour ötödik stúdióalbuma, melyről sokat még nem lehet tudni. Polly Sampson, Gilmour felesége és alkotótársa több, a stúdióban készített képet is kiposztolt közösségi oldalaira, ezeken látszik, hogy a gitáros együtt dolgozik Roger Eno gitárossal – aki Brian Eno fivére és jó nevű ambient muzsikus –, Adam Betts dobossal, valamint Tom Herbert basszusgitárossal. A stúdióban továbbá ott van Guy Pratt basszusgitáros is, aki már a Pink Floyd Roger Waters nélküli korszakában aktívan részt vett a zenekar működésében és az utóbbi időben Nick Mason Saucerful Of Secrets nevű formációjában is játszik, melynek legfőbb törekvése a Floyd kezdeti korszakának zenei örökségét ápolni. Polly Sampson egy nyilatkozatában annyit mondott, hogy remélhetőleg hamarosan visszatér a könyvíráshoz, ám jelenleg férjével dolgozik együtt.

Gilmour 2020-ban Yes, I Have Ghosts címmel adott ki egy EP-t, majd 2022-ben a Pink Floyd nevével egy kislemez, a  Hey Hey, Rise Up látott napvilágot.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.