Dos Diavolos – A két ördög albumpremierje

Hard Rock Magazin

A Dos Diavolos Ganxsta Zolee és Takács Vilkó bluesduója, második albumuk bemutatója a Fröccsteraszon lesz ma este.

A Dos Diavolos delta blues formáció megalakulásában tekintélyes szerepet játszott a koronavírus: az otthonülés, az unalom és a végtelennek tűnő szabadidő, ami a járvány következtében hirtelen az emberek ölébe hullott. A másik tényező, ami életre hívta a louisianai mocsárvidéki hangulattal átitatott projektet, azok a dalkezdemények voltak, amik a Kartel-féle koncepcióba kicsit sem illeszkedtek. A pandémia alatt Ganxsta Zolee autodidakta módon megtanult gitározni legalább annyira, hogy alapakkordokat alá tudjon fogdosni az előbb említett számötleteknek. Takács Vilkóval kiegészülve elkezdték kidolgozni ezeket a ötleteket, aki egyébként ugyanebben az időben stúdiózásból kupálta ki magát, így lényegében mindent fel tudtak venni otthoni körülmények között, ahol ráadásul teljesen a maguk urai voltak, nem kellett senkihez sem alkalmazkodniuk.

Eleinte csak a saját szórakoztatásukra készítették a zenéket, ezért amikor megjelent az ’Egyenesen a mocsárból’ című album két éve, ők voltak leginkább meglepődve a pozitív fogadtatáson, ami a korongot övezte. A visszajelzések után szerencsére nem volt kérdés a hogyan tovább. A dalokat az előző kiadványhoz hasonlóan a Góré és a Fijú párbeszédei fűzik össze és kovácsolják egy nagy egésszé. Vilkó a második lemez munkálatait így foglalta össze: „Zolee teljesen durva mennyiségben ír szövegeket, néha magam sem bírom már követni, hogy akkor mi micsoda, amikor ezeket elküldi. Az első lemeznél még nem volt egy kiforrott irány és hangzás, de most már nagyon ráálltunk arra is, hogy a lehető legjobban autentikus legyen a lemez, és minél jobban meg tudjon szólalni. Ezek a dalok, amik a ’Sírásó’-n vannak, már kifejezetten ehhez a lemezhez készültek, és magunk is meglepődtünk, mennyire gördülékenyen ment a munka.” 

A ’Sírásó’ megjelenésére szerveztek egy bulit a Fröccsteraszra, amit ők lemezvételező eseményként aposztrofálnak. Ezt azonban ne keverjük össze a klasszikus értelemben vett lemezbemutató koncerttel, az is lesz, de csak jövőre. Vilkó annyit mindenesetre elárult, hogy tavaszra tervezik egy exkluzív helyszínen, ahol előreláthatólag elrugaszkodnak a megszokott formátumtól és a közjátékokkal együtt egy komplett show-val várják az érdeklődőket.

Dos Diavolos:

Dög, a Góré – ének, gitár, ütőhangszerek
Vilkó, a Fijú – vokál, gitár, ukulele, zongora, doromb

Daw DiSanti (Dingle Berry) – gitár
Pulius Tibor (Clingy Clem) – gitár
Siska Finuccsi (Obie OneToofobi) – próza

Az ’Sírásó’ a CD Pincében már kapható.

’Sírásó’ dallista:

01. Intro
02. Zsivány vagyok
03. Temetések és viszki
04. Gördülök, mint a kő
05. Gyújtsuk fel
06. Sírásó
07. Pokolsztráda
08. Low Down Blues
09. Swamp Witch
10. Nem tanulunk semmiből
11. Kezemben alszik a kígyó
12. 1000 gond
13. Verje meg az Isten
14. Van egy töltényem
15. Exit
16. …66

Dos Diavolos

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.