Új EP és klip a Vale of Tears-től.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Új hanganyaggal jelentkezett idén a Vale of Tears, ami Oxymora I. címmel november 16-án jelent meg digitális formátumban. A Vale of Tears már több, mint 25 éve működik Mulicz Ferenc frontember és szövegíró irányításával. A 2014-es Illdisposed Inner Interest lemez újra kiadását követően egy hosszabb útkeresés kezdődött el a zenekar életében. Ez egészen 2021-ig tartott, amikor végre stabil felállásban kezdhettek el dolgozni az új dalokon. 

Az Oxymora I. egy három számos EP, amelynek stúdió munkálatait Horváth István (Blind Myself, Archaic) mentorálásával 2023 nyarára fejezte be a banda. István készítette el a végső master-t és a keverésben is kulcsszerepe volt. A borítót ismét Havancsák Gyula készítette, zseniálisan visszaadva az új dalok dühös, ambivalens hangulatát. 
 
Októberben Baki Zoltán rendezésével forgatott is egy videoklipet az EP-t nyitó Antibiosis című tételhez a csapat. Zoli nem csak a rendezésben, de az operatőri munkákban, vágásban, fényezésben és effektezésben is különlegeset alkotott. 
 
Az Oxymora I. EP zeneileg egy új mérföldkövet jelez a Vale of Tears életében. A zenekart régóta jellemző himnikus, gitárcentrikus témákat tovább gondolva jutottak el egy modernebb death metal hangzáshoz, ahol a dallamok továbbra is komoly szerephez jutnak. A szövegek tükrözik az utóbbi évek hétköznapjaira jellemző bezártságból, folyamatos bizonytalanságból eredő csalódott, dühös, az élet értelmét feleslegesen fejtegető hangulatot, amit reményeink szerint a zene, az EP és a klip képi világa csak tovább erősít. 
 
Vale of Tears 2023:
Mulicz Ferenc – vokálok
Bertók Richárd – dobok
Kelemen János – basszusgitár
Tanárki József – gitárok, programozás
 
Az Antibiosis videoklip:
 
Az Oxymora I. elérhető a bandcamp oldalunkon, illetve a legtöbb digitális platformon:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.